dimarts, 10 de juliol del 2012

EL SR.ROBERTO OLIVAN I LA DANSA AL DELTA

Hi ha dos tòpics, que per tòpics no deixen de ser certs:
1) patim un centralisme barceloní que deixa a la resta de Catalunya sense accés als recursos per a fer 'coses' (en qualsevol àmbit i, especialment, el cultural);
2) les terres de l'Ebre pateix el punt 1) elevat al cub, ja que estem a la cua del grup de 'comarques'.
... i si a sobre li sumem l'efecte 'crisis' el panorama ja és... de suïcidi cultural!!!

Per això, quan veiem que accions com la que us comentaré rutllen, funcionen i es consoliden l'alegria és més gran.

El responsable d'aquesta acció és el sr. Roberto Olivan,  va nèixer a Tortosa (1972), va formar-se a Bèlgica i està posat en mil i una proposta artística relacionada amb la dansa. Té companyia pròpia: Enclave.

En el 2004, el sr. Olivan va aprofitar l'entorn exòtic i fascinant del Delta de l'Ebre per a erigir el Festival Internacional Deltebre Dansa, aprofitant l'entorn natural: camps d'arròs i l'aigua per a oferir eines de treball  diferent del què és habitual. Des de llavors, cada any, durant 15 dies té lloc el festival de dansa en el que passen artistes de diferents modalitats de la dansa i el circ. 15 dies de tallers, classes, actuacions de dansa i circ.

El sr. Olivan va reinventar una antiga discoteca de Deltebre: La Mina i la va reconvertir en l'Espai de Creació Enclave. Allà hi trobareu 3 línies de treball: el Niu Acollida (oberta a companyies que vulguin preparar els seus espectacles), Sala Moviment (per a oferir espectacles al públic) i Formació (és on s'inscriu el Festival de Dansa).

El Festival d'aquest any s'està realitzant del 02 al 15 de juliol amb la participació de persones de 35 països, 24 espectacles i 500 alumnes que han quedat fora... prova de que l'acció està plenament consolidada. El punt culminant del Festival arriba amb la ballada en un arrossar de Riumar, aquí teniu el vídeo enregistrat diumenge passat.