dilluns, 16 de juliol del 2012

SR. RENOIR LES CORTS


(1996-2012)

Quan només mancaven 3 dies per a fer els 16 anys la sala de cinema RENOIR Les Corts tancava les seves portes, empesa per la difícil situació econòmica per la que passava, des de fa anys, la cadena de cinemes dirigides pel president de l'Acadèmia de Cine Espanyol: Enrique González Macho (en todas partes cuecen habas!). Anteriorment, havien tancat Renoir Palma (Mallorca) i el Renoir Audiorama (Saragossa). El Renoir Les Corts tenia sis sales de fins a 300 butaques i la seva programació era en versió original subtitolada. De moment, l'altre cinema de la companyia, el Renoir Floridablanca, aguanta i no en perilla la seva viabilitat ... de moment.

Fa anys, el Ciutadà K treballava per les Corts a dos carrers d'aquest cinema... en ell vam quedar garratibats de la marcianada que va fer el sr. Van Sant a Gerry, un film trencador, innovador, una autèntic film d'autor.

Va obrir un 25/06 i un 22/06 tancava per sempre, els espais on veure cinema d'autor i en versió original es va reduir... ai, quina peneta...

2 comentaris:

djxesc ha dit...

Quina pena, la crisi ens deixa sense cultura. Jo vaig viure a Les Corts i anava bastant sovint en el Renoir.

A Palma, aportacions de clients habituals del Renoir l'han ressuscitat, ara es diu CINE CIUTAT http://cineciutat.org/

Ciutadà K ha dit...

Hola djxesc,

sí, és una pena ... però vosaltres el de Palma cuideu-lo, cuideu-lo que ja se n'han mort prou...

gràcies per la visita! :P