dijous, 6 de setembre del 2012

EUFONIC, NOVA PROPOSA A LO PATI

_
Encara que el comentari pugui sonar molt poc positiu: a Amposta, alguns cops, passen coses interessants i sorgeixen propostes culturals realment interessants. Aquest és el cas de Lo Pati, el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre que l'any passat va obrir les seves portes i està enllaçant aportacions culturals que valen molt la pena. L'objectiu d'aquest espai són la difusió, formació, producció, col·lecció i arxiu dins de la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya i el seu radi d'acció són les comarques del nostre territori: Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta, amb la clara intenció de lligar art i natura. El nostre variat entorn paisatgístic: riu, mar, delta, ports... permet possibilitats infinites de lligar cultura, natura i paisatge. Les línies d'acció que s'han marcat són àmplies i ambicioses: difusió de les arts visuals; formació, pedagogia i intercanvi de coneixements; activitats de recerca i producció a partir de residències d'artistes; documentació, mediateca, arxiu, memòria i fons d'art; pensament contemporani i les connexions entre art i ciència.
 
Lo Pati disposa d'un espai d'exposició de 584m2, oficines, sala d'actes i magatzem compartit amb el Museu de les Terres de l'Ebre (físicament al costat) i una residència per a artistes a Balada. Clicant aquí veureu la seva ubicació.
 
Dins d'aquest 'pati' s'aixopluguen propostes concretes, ja existents, com: BIAM (Biennal d'Art Ciutat d'Amposta des de 1989), Strobe (Festival de Vídeo i Art Digital des de 2005) i se n'afegeixen de noves, com: Art Emergent (impulsant els creadors joves), Aula al Pati (punt de trobada dels professionals de l'educació), Fahr. 1 (Festival d'Art Urbà), REM (Recerca Ebre Memòria, publicació periòdica) , XYZ_Convocatòria (Art, idea i espai públic) i Eufònic (1a. Mostra d'Art Sonor i Visual a les Terres de l'Ebre).
 
Com veieu, un bon grapat de projectes dels que ja  n'anirem parlant... Avui us voldria ressaltar EUFÒNIC. Es tracta de la 1a. Mostra d'Art Sonor i Visual de les Terres de l'Ebre.
 
Tindrà lloc del 07 a l'11 de setembre realitzant activitats en diferents espais: Delta de l'Ebre, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.
 
La mostra és un espai de producció, formació i divulgació entorn les pràctiques contemporànies vinculades a l'art sonor i visual, ancorada en el paisatge del Delta, oberta i multidiscilpinària. Aquesta diversitat de referències es concreten en concerts, instal·lacions i intervencions audiovisuals als entorns naturals.
 
Us podeu descarregar el programa clicant aquí. A més de Tallers i Conferències les actuacions més destacades són:
 
- El Teatre Magnètic (divendres 07/09-21:30-Lo Pati): Autors de la BSO de Los Pasos Dobles, és un concert perfecte un cop finalitzat el visionat del premiat documental d'Isaki Lacuesta (amb presència del director) que es projectarà a les 19:00.
- Arbol + Alba G. Corral (dissabte 08/09-21:00-Lo Pati): Arbol (el nom de Miguel Marín, ex-membre de Piano Magic i sr. Chinarro) acompanyat de violoncel, guitarra, xilòfon percussió i acompanyament visual de Alba G. Corral, reconeguda creadora visual.
- Raül Fuentes (diumenge 09/09-20:00-Lo Pati): Gravacions de camp fetes arreu del món i també del Delta de l'Ebre.
- Híbrida, Nen i Cavall (diumenge 09/09-21:15-Lo Pati): Projecte misteriós del col·lectiu Hamster Loco, experimentació a tope!.
- Orquestra Ramadera Estocàstica de Martí Ruiz (dilluns 10/09-11:00-Masdenverge): una orquestra de cambra formada per 10 ovelles amb esquelles de diferents tonalitats sonores...
- Neil Harbisson & Moon Ribas (dilluns 10/09-19:30-Lo Pati): Sens dubte és el plat fort de l'Eufònic. El sr. Harbisson té acromatòpsia, veu la vida en blanc i negre i  i està reconegut com al primer cyborg: porta un eyeborg insertat al cervell que li permet distingir colors percebent-los a través d'ones sinusoïdal. Ha transformat el colors del Delta en sons, oferint-nos un autèntic mapa sonor. Ínterpretarà aquests 'colors' en directe acompanyat de la coreògrafa Moon Ribas.
- Balango (dilluns 10/09-21:15-Lo Pati): Els germans Crespo amb 4 discs publicat ofereixen atmòsferes i reflexió.
- Guillamino + Musclada musical amb Pablo Honey DJ (dimarts 11/09-12:00-La Ràpita): Un dels artistes més conegut de Bakrobber ha participat en el Sonar en diverses ocasions, amb estil eclèctic on els ressons sardanístics poden conviure amb el fun o el soul..
 
Ens veiem a l'Eufònic !!!
 
 

2 comentaris:

pati di fusa ha dit...

Quina bona pinta! Això és una senyora iniciativa, bravo!!!

Per cert, el Neil Harbisson va passar per l'acadèmia de pintura: http://es.eyeka.com/video/view/3032386-start-the-change

Ciutadà K ha dit...

Sí, Patri, un cop acabat podem dir que: genial!!!