dimarts, 30 d’octubre del 2012

SR. ANTONIO ARETA ANDINO

 
(1926-2012)
 
Fa un dies moria del sr. Areta Andino. Ell fou el compositor d'algunes de les melodies infantils de la nostra infància (bueno, almenys de la meva... que ja tenim una edat! :P ).
 
Nascut a Vitoria però vivint des de petit a Saragossa provocada per la destinació del seu pare (músic-militar). Als 22 anys, marxà a Madrid on visqué la resta de la seva vida.
 
El senyor Areta fou un inquiet cultural: dibuixant, pintor, autor de contes, amant de la literatura, va escriure les seves memòries, parlava anglès, francés i estava estudiant rus... però sobretot, era músic; tocava la trompeta, el piano, la flauta i era compositor. Va acabar el estudis de música ben gran, als 46 anys i va impartir classes d'armonia al Real Conservatori de Música de Madrid; abans d'això, va tocar en diferents orquestres de música -anomenada- lleugera, editant algun disc com el que veieu a la foto, amb el nom de Tonio Areta.
 
Malgrat aquesta febril activitat la dedicació principal, i pel que serà recordat el sr. Areta serà per les seves composicions musicals per a la televisió i el cinema. El primer gran èxit fou la cançó 'Vamos a la cama' que ens cantaven -en blanc i negre- la Familia Telerín l'any 1964 (jo encara no hi era però és tot un referent cultural infantil). Després vindrien composicions per a series i pelis com Aventuras de Molécula (1968),  Los Viajes de Gulliver (1973), Mágica AventuraEl desván de la Fantasía (1979-81)(aquesta sí que la recordo) i, sobretot, Don Quijote de la Manca (1979)(però nomès la BSO de la serie i el tancament de cada capítol, ja que la sintonia era de Juan Pardo).
 
Bueno, amics i amigues, '¿vamos a la cama? ...  ;D