dimarts, 15 de gener del 2013

PREMIS GLOBUS D'OR 2013: ARGO I LOS MISERABLES

_
A partir d'aquest any aquella frase tòpic i típica de que els Globus d'Or són l'antesala dels Oscar s'ha acabat. Per primer cop, els Globus s'han entregat després de les nominacions d'aquells, per tant, ambdós premis van per lliure. I la prova està en la figura del sr. Ben Affleck que va aconseguir el Globus d'Or com a millor director per Argo, quan els Oscar no l'han ni nominat. Tot i això, el film de Ben té 7 nominacions als Oscar pel seu film. L'alegria gens dissimulada del sr. Affleck no podia ser menor, havia guanyat a Ang Lee, Spielberg o Tarantino en aquest categoria.
 
L'Associació de Premsa Estrangera de Los Angeles, encarregada d'entregar aquest premis van proclamar com a principals guanyadores: Argo i Los Miserables.  Premis merescuts! Argo és una re-visita al cinema polític dels '70, amb ritme, ben facturada, amb certa trampa hollywoodiana -és cert!- ; es tracta d'un bon film i de la confirmació definitiva de que el sr. Affleck és mil vegades millor director que actor. Los Miserables potser no és exactament un film musical, es tracta, més aviat, d'un recull de cançons extretes del famós musical de Broadway filmat de forma que els actors i actrius es llueixen... i com ho fan! Emoció intensa!.
 
Argo s'emportà, també, el premi al millor Film de Drama i Los Miserables a millor Film Musical, millor actor principal (Hugh Jackman) i millor actriu de repartiment (Anne Hathaway).
 
El premi per a millor actriu de comedia per a Jennifer Lawrence (per El lado bueno de las cosas), millor film estranger per Amor (de Michael Haneke), millor cançó per l'Skyfall d'Adele, millor banda sonora per a La Vida de Pi, millor film d'animació per a Brave i premi honorífic Cecil B. De Mille per a Jodie Foster
 
Poc reconeixement doncs per a Lincoln (rebent el premi més inevitable per Day Day-Lewis, per a molts no interpreta a Lincoln... ÉS Lincoln!), La Noche más Oscura (amb l'únic premi de millor actriu per Jessica Chastain) i Django Desencadenado (amb premis per a millor actor secundari a Christoph Waltz i millor guió).
 
Van marxar de la gala amb les mans buides: Lo Imposible i El Atlas de la Nubes.
 
Sense tenir en compte la validesa o no d'aquests tipus de premis, estem contents pel reconeixement a Argo i Los Miserables i encantats pel globus d'or al Walzt (ens agrada el sr. Waltz!) i a la srta. Anne Hathaway... el seu I Dreamed a dream és corprenedor!


1 comentari:

laura ha dit...

siempre he pensado que este tipo de premios está mañado, que no refleja exactamente la realidad pero a pesar de ello, en la gran mayoría de los casos se acerca mucho y los premiados son merecedores de premio!
qué ganas de ver la de Tarantino!