dimarts, 7 de gener del 2014

ANTONY / BATTIATO

_
 
Aquest final d'any ens ha portat una alegria musical, perquè té a Antony com a protagonista i perquè ens proposa una col·laboració inesperada: Antony Hegarty + Franco Battiato.  Mai hagués pensat que aquest dos autors arribarien a unir-se per a compartir escenari... la definició d'autors contracorrent els uneix però les seves trajectòries i material musical els allunya... i força!.
 
Aquestes dues personalitats de difícil etiquetatge es van unir dalt d'un escenari a finals d'agost i principis de setembre de l'any que ha acabat a Florència i Verona acompanyats de l'Orquestra Filarmònica Arturo Toscanini. El resultat és un disc -Del suo veloce volo- en directe on peces de Battiato i Antony es combinen, s'entrellacen i dialoguen, acompanyats d'una tercera convidada: Alice. El nom del disc és una versió en italià de Frankenstein (inclòs en l'EP Hope There's Someone de l'Antony). Temes coneguts d'ambdós artistes es succeeixen afegint d'algun tema d'altri, com el As tears go by dels Rolling Stones.
 
Des del seu treball més facilon (ja fa anys) que incloïa Nómadas o Yo quiero verte danzar el sr. Battiato em té el cor robat... artista de coherència inflexible, força intel·lectual indiscutible i forta personalitat.
 
Antony/Battiato és una combinació sorprenent però amb bons resultats que ens ofereix una bona relectura d'ambdós artistes.

Aquí teniu la versió de Frankenstein del sr. Battiato ...