dimarts, 15 d’abril de 2014

WAN TUN DE BALDANA A LA MURAKAMI (CREA/PETIT CAFE)

_
El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha organitzat un concurs ben original: Gust de Revetlla. Es tracta d’agafar un llibre de la biblioteca i inventar-ne un recepta inspirat en el mateix. No hi ha més directrius, es tracta de posar-li imaginació i creativitat. El resultat (la recepta) s’havia de descriure en la sol·licitud de participació i s’havia d’acompanyar amb un vídeo d’un màxim de 90 segons on hi sortís el plat acabat i el llibre en el què es basa la recepta.
 
A CREA -que li agraden els reptes- s’hi ha apuntat amb la col·laboració d’una gran cuinera: Isabel Alejos, que porta tants anys al capdavant del Restaurant Petit Café (a Amposta). Ella n’ha posat la recepta i nosaltres el vídeo … i plegats: Wan Tun de Baldana a la Murakami, un intent de sintetitzar en imatges el darrer llibre de Haruki Murakami i donar-li forma de plat (espero que aquells i aquelles que l'heu llegit 'pilleu' les referències).
 
El resultat del concurs? ho sabrem la vigília de Sant Jordi, el 22 d’abril.

 


Wan Tun de Baldana a la Murakami“:
 
- Ingredients: Baldana, Pebrot vermell, Carxofa, Alls tendres, Oli, All. Pasta Wan Tun, Aigua de mar,Gelatina
 
- Preparació: Coem els wan tun 5 minuts en aigua bullint. Sofregim la baldana, la carxofa i els alls tendres i farcim els wan tun. Fem un all-i-oli i l’emulsionem amb el sifó per donar-li l’aspecte d’escuma. Hem escalivat els pebrots i fet una base de gelatina, tallant-t’ho en forma de petits daus. Hem fet un fumet en aigua de mar com a base del plat i hem afegit la resta per a donar-li l’aspecte definitiu.