dimecres, 2 de juliol del 2014

M.U.R.S., EL NOU ESPECTACLE DE LA FURA DELS BAUS

 

Semblava que als de la Fura dels Baus els teníem lluny dels seus inicis furers mentres estan volant pel firmament operístic dels principals temples europeus d'aquest 'art total'; bona part dels seus fundadors realitzen projectes per separat.... Per a celebrar els 35 anys d'aquesta mítica i reconeguda compañía teatral s'han reunit els seus creadors per a plantejar-nos una nova experiencia teatral encabida dins dels actes del Tricentenari Barcelona 1714-2014.
 
Com en innovació i provocació no els guanya ningú, dins del Grec 2014 La Fura dels Baus ens proposen el primer smartshow de la historia: M.U.R.S.. El van estrenar ahir i es podrá veure fins al 05 de juliol. Els assistents a l'espectacle hauran de descarregar-se una aplicació en el móbil per a poder anar seguint el que succeeixi en els 5 espais escènics. Es tracta, d'una proposta interactiva a cavall del teatre i la instal·lació 2.0. L'espectador podrá seguir les instruccions que vagi rebent en el seu móbil, oferint un espectacle multinarratiu i multiespacial.... la tecnología posa a la mà de l'espectador la possibilitat d'escollir què passarà en la seva societat i amb els seus veïns.
 
La Fura tira cables cap al 1714 i cap al futur ja que ens parla del setge i l'opressió patida per l'ésser humà en el marc dels murs del Castell de Montjuïc. Com seria el setge en una smart city?
 
Òbviament, els anys han passat i les vísceres, els crits, la sang i altres fluïds corporals no estaran presents en aquest nou espectacle... però sí, el desconcert, la por, la inseguretat i el neguit en l'espectador... tot embolcallat amb la tecnología més actual.  
Tan Fura com sempre!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els de la fura sempre m'han fet por, sempre tan raros, i amb aquell soroll i aquells monstres tan grossos i estranys brrr

Ciutadà K ha dit...

jajajajajaja
què poc transgressor, sr. Pons!

Carolina ha dit...

doncs les critiques han estat horribles :(

Ciutadà K ha dit...

Sí, certament, Carol la crítica la posat a caldo... però, molt, eh? Serà que la Fura només sap jugar ja a la lliga operística?