dimarts, 20 de gener del 2015

OUT TO SEA? EXPO SOBRE ELS RESIDUS DE PLASTIC


El tema dels residus de plàstic és quelcom que impressiona, perquè no es tracta d'un seguit de dades aïllades, sinó que quan se'n parla als mitjans de comunicació es parla de masses de residus, de blocs de plàstics, d'autèntiques illes artificials fetes d'aquest material... amb unes imatges d'un impacte inevitable  encara que la consciència ecològica no sigui el teu fort. A aquesta illa de plàstics situada a l'Oceà Pacífic, a 1.000km de Hawaii ja se l'està anomenant el setè continent.

Les xifres esgarrifen, cada any més de 6,4 tonelades de residus de plàstics van a parar als oceans; no hi ha 1 km quadrat de mar en el no hi trobem un plàstic. A l'espai que la Fundación Barrié té a Vigo es pot veure l'exposició: 'Out to sea? El proyecto de los Residuos de Plástico', fins a l'1 de març. La Fundación Barrié és una entitat que està en actiu des de 1966 donant suport i engegant diferents projectes al voltant de la conservació del patrimoni cultural i històric.  En aquesta ocasió es persegueix conscienciar a la població de la necessitat de reduir i reciclar el plàstic tot mostrant les conseqüències que els seus residus té en l'ecosistema així com posar una mirada crítica als aspectes negatius de la societat de consum. 

La instal·lació pretén ser molt gràfica i visual, per això, el primer que es veu és una immensa muntanya de plàstics... a partir d'aquí es succeix la informació de la situació actual i, el més important, allò que podem fer per a minimitzar el seu efecte.




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que hi ha masses plàstics estic d'acord. Ara bé, que doni la impressió que estan tots apilats tampoc es això, eh? No fotem.

http://cienciadesofa.com/2013/11/isla-de-basura.html

Ciutadà K ha dit...

Ostres, llavors és un fake?
Caram, sr. Pons la seva saviesa és infinita, eh?

Gràcies per la visita!

Anònim ha dit...

si t'has llegit l'article que enllaços (o altres que son seriosos i parlen d'aquesta "illa") veuràs que les fotos d'una pila de plàstic surant sobre el mar son falses, però el problema es ben real i pitjor del què sembla perquè els plàstics estan fets a trossets molt petits que gairebé no es veuen però foten molt l'ecosistema marí, però molt.