dilluns, 26 de gener del 2015

PREMIS GLOBUS D'OR'15: BOYHOOD I BIRDMAN, GUANYADORES


El passat 11 de gener es van entregar el premis Globus d'Or per als films i productes televisius estrenats durant el 2014, premis decidits per l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA). Aquests premis es porten entregant des de 1944 i van de la mà dels premis 'grans': els Oscar.

Una de les grans pel·lícules de l'any -encara que només sigui pel seu pla de rodatge de 12 anys- ha estat Boyhood, de Richard Linklater... i així s'ha reconegut en els premis Globus d'Or a: Millor pel·licula (Drama), Millor director i Millor Actriu de Repartiment (a Patricia Arquette, ens agrada la Patricia!); l'altra ha estat Birdman, amb l'experiment del sr. González Iñárritu de fer un film amb un (postís) únic pla seqüència on vida i art es confonen de forma encertada en la cossificació de Michael Keaton, al que se li entregà el Globus d'Or al Millor actor de film de Comèdia o Musical i el premi al Millor Guió.

Després ja vindrien films remarcables per les actuacions (en la majoria de casos biopics) dels actors i actrius que valoritzen films (no especialment rodons), com són els casos de: La Teoria del Todo (amb el guapo Markus del Miserables: Eddie Redmayne... ens declarem fans!), The Imitation Game (amb Benedict Cumberbatch fent de Alan Turing), Big Eyes (amb Amy Adams i Christoph Waltz fent de matrimoni Keane) o Selma (amb David Oyelowo fent de Martin Luther King, Jr.

D'aquests, el jove Eddie Remayne veié recompensada la seva feina amb el Globus d'Or al millor actor en Drama i Amy Adams a millor actriu en film de Comèdia o Musical. Per a acabar de repassar els premis a actors i actrius ens queden remarcar el premi a Julianne Moore (fans totals!) pel paper de professora afectada per la malaltia d'Alzheimer a Still Grace i que també estava nominada aquest any com a actriu de film de comèdia o musical a Maps to the stars; i el premi al millor actor de repartiment a J.K.Simmons pel seu paper de torturador professor de música a Whiplash.

I, finalment, en la llista de nominats estarien els clàssics; aquells que a cada nou film, reben ineludiblement nominacions: Wes Anderson (El gran Hotel Budapest), David Fincher (Perdida), Christopher Nolan (Interestellar) o Rob Marshall (Into the woods).... D'aquests, el gran oblidat dels Globus d'Or però també dels nominats als Oscar és: el sr. Christpher Nolan i la seva Interstellar (sense dubte una de les pelis més arriscades, serioses i contundents de l'any passat).

El Gran Hotel Budapest s'emportà el Globus d'Or a la millor peli Comèdia o Musical (un film que, per a mi, està per sota de l'anterior obra del sr. Anderson: Moonrise Kingdom).

En la categoria de millor film de parla no anglesa s'emportà el premi l'aclamada Leviathan vinguda de Rússia.

Pel que fa a millor film d'animació, malgrat està nominades la solvent Big Hero 6 o la molt artística The Boxtrolls la guanyadora fou una segona part: Cómo entrenar a tu dragón 2.

I en quant als premis a la televisió: la millor serie de drama fou The Affair (de la que parlarem en un altre post); de comèdia o musical Transparent i de millor miniserie o telefilm: Fargo (que han estat capaços de portar més enllà l'univers creat pels Coen). Els premis al repartiment foren per a: Kevin Spacey (per House of Cards), Ruth Wilson (The Affair), Jeffrey Tambor (per Transparent), Gina Rodriguez (per Jane the Virgin), Billy Bob Thornton (per Fargo), Maggie Gyllenhaal (per The Honourable Woman), Matt Bomer (per The Normal Heart) i Joanne Froggatt (per Downton Abbey)... malauradament, ni True Detective i la Jessica Lange de American Horror Story s'han emportat premis...


1 comentari:

Anònim ha dit...

M'espero als oscars i als emmys. Hi ha nivells i nivells de premis :P