dimecres, 4 de febrer del 2015

PROHIBIDA DE LA SRA. LAURA MEDRANO A BARCELONA!


Quina il·lusió em fa anunciar-vos l'exposició fotográfica de l'amiga Laura Medrano a Barcelona. PROHIBIDA s'inaugura el proper divendres 06 de febrer a les 19:30 a Il Mondo Galeria fotográfica (c/Calabria, 178) i s'hi estarà fins a l'11 d'abril.
 
La Laura és una persona encantadora i les seves fotografíes: precioses. A ella -com a bona fotògrafa!- li encanta veure món i del seu viatge a la Xina en surt aquest recull de fotografíes amb l'encant d'estar impresses en paper d'arròs d'un poble xinès. La Ciutat Prohibida, l'antic Palau Imperial de la Dinastia Ming i Beijin amb tota la seva complexitat fou captada per la mirada/càmera de l'artista.
 
Molt però que molt recomanable!
 
La presentació textual de l'exposició ve acompanyada de la mà d'un altre amic de la casa: l'escriptor Josep Igual, que dedica a Prohibida i 'a la Medrano' aquestes encertades paraules...
 
La seua destresa d’ull despert, que no renuncia al somni de les veladures, presenta una temperatura humanista molt estimable. Pren el gest humà de la intrahistòria del dia a dia, de la voluntat i de les petites epifanies d’un lirisme matisat, per retornar-les a la vida mateixa, amb les empremtes de l’humà, en la memòria de l’instant, de la fugacitat que som .
En les seues curiositats per les arquitectures o en la celebració de la natura també notem que el rastre humà acaba de passar per allà, o que està a punt d’arribar, potser carretejant un feix de llenya o anant a girar visita a un amic o parent.
El seu periple oriental, que ara conforma aquesta esplèndida sèrie commou en la seva voluntat de comprensió, de solidaritat fraternal. Amb el somni de la càmera lúcida de Laura Medrano, les polisèmies dialogants són plurals, l’estímul a la conjectura continu, i el descobriment d’un univers propi càlidament fiat, insistim, a les millors tradicions de l’humanisme que s’interpel·la i ens interpel·la, que denuncia les opressions que aixafen – o ho pretenen- els vols de l’esperit lliure.
 
Bon viatge a l’orient mil·lenari -i urgent- d’aquesta artista amb mirada pròpia i creació d’ampli espectre.
                                                                                                       
                    Josep Igual.