dijous, 28 de maig del 2015

YOUR HOUSE, LLIBRE-ARQUITECTURA DEL SR. ELIASSON


Hi ha llibres que són més que llibres, i no em refereixo als bonics pop-ups, que em tenen el cor robat i que cada any se n'editen de preciosos i molt creatius. Fa uns mesos vaig adquirir un Alícia en el país de las maravillas en versió pop-up que és una delícia... algun dia us l'ensenyo.

Quan l'edició d'un llibre, però, cau en mans d'un artista la 'cosa' puja de nivell, com és el cas de l'obra del sr. Olafur Eliasson (artista que seguim) que amb Your House (2006) va dedicar-li un llibre a casa seva. Editat amb el suport del MoMA aquest llibre-arquitectura és una reproducció de la casa de l'artista d'estil nòrdic romàntic a través de 454 fulls trepats que ens van conduint per les diferents habitacions de casa seva: des de la façana exterior fins a la sortida al jardí, pasant per la cuina  o les golfes. Es tracta de tota la casa del sr. Olafur Eliasson a escala 85:1, per tant, una casa perfectament portàtil però, òbviament, gens habitable. Per 25.500$ el podeu trobar a Amazon.

El llibre com a escultura, el llibre com a espai.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

les tonteries aquestes que ens presentes sempre valen un ull de la cara!

Sergi ha dit...

No tinc ni idea de com ho ha fet això, però és una idea ben original, això sí. I el resultat és espectacular.

Ciutadà K ha dit...

Home, home, sr. Pons, no sigui vosté tan nihilista... hi ha coses més interessants i coses menys. Si trobo alguna cosa més barat me la regalarà?

Miri, al sr. Xexu li ha agradat la idea!