dimarts, 29 de setembre del 2015

PESCANT SERIES DE TV (19): OLIVE KITTERIDGE



D'acord, no es tracta d'una sèrie de rabiosa actualitat, però ningú diu que les sèries que pesco ho hagin de ser. Olive Kitteridge és un producte de luxe de la cadena HBO (no cal dir que és la responsable de Los Soprano, The Wire, A dos metros bajo tierra,  Juego de Tronos o True Detective, no?). De fet, ens hauríem de plantejar si és una sèrie curta (només té 4 capìtols) o una peli partida en 4 parts... però com es tracta d'HBO, direm que és una mini-sèrie. Aquesta cadena és la 'reina de les mini-sèries', l'any 2011 va fer el mateix amb Mildred Pierce, amb una esplèndida Kate Winslet i un director de luxe com Todd Haynes.

Està dirigida per Lisa Cholodenko (responsable de l'interessant film Los Chicos están bien i alguns capítols de A dos metros bajo tierra) i protagonitzada per Frances McDormand (habitual dels cinema del Coen -com Fargo o Quemar después de leer- i parella d'un dels germans). La història es basa en una novel·la d'Elizabeth Stout (guanyador del premi Pulitzer).

Olive Kitteridge va de com la gent ens cuidem els uns als altres i de com passa la Vida. De fet, el format de la sèrie està basat en la repetició d'actes quotidians... 4 capítols per a parlar-nos de 25 anys en la vida d'uns personatges, sobretot de l'Olive Kitteridge del títol (la sra. McDormand): una mestra jubilada i el seu marit Henry (Richard Jenkins); acompanyats d'un secundari de luxe: Bill Murray (un vidu amic de l'Olive). Ells són, potser, els protaognistes principals, però una altra actor és el poble on té lloc l'acció: ple d'històries del passat, d'amants, de crims i tragèdies personals. La història comença amb una Olive Kitteridge amargada i pensant en suïcidar-se... un bon moment per a fer repàs de la seva vida.

Una mini-sèrie de la Vida ...

Es va estrenar l'any passat als EEUU i aquest abril s'ha pogut veure a Canal +series.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobar (mini-)sèries bones de la HBO no es cap mèrit, el problema el tindries en el cas contrari!

Ciutadà K ha dit...

jajajaja paraula de Pons!

tota la raó...