divendres, 17 de juny del 2016

17/06/16: JARRE + ANOHNI + BLAKE AL SONAR'16


Avui, aquesta nit: el meu debut al Sònar. El primer cop que hi vaig amb un cartell de luxe, motivador inexcusable de que m'estreni. El programa del Sònar és enorme, les actuacions de dia i nit durant tot el cap de setmana és interminable... però si jo hi vaig avui, aquesta nit, és per 3 concerts imprescindibles: Jean-Michel Jarre, Anohni, James Blake. Els 3 venen a presentar nou treball, el primer l'estrena a nivell mundial, el segon l'estrena a Europa...

JEAN-MICHEL JARRE (22:30)
L'avi de la música electrònica i l'ús dels sintetitzadors ha escollit Sònar per presentar el seu nou espectacle a nivell mundial. Té un nou disc acabat de sortir: Electronica 2: the heart of noise. Continuació de Electronica 1: the time machine. Projecte únic però dividit en dues entregues pel nombre elevat de temes i en el que acompanyat de músics com Pet Shop Boys, Gary Numan, The Orb, Primal Scream, Cindy Lauper, Edward Snowden (l'ex-agent de la CIA)... el sr. Jarre ha volgut fer com una mena de compendi/resum de l'estat de la música electrònica atual.

L'espectacle que ens oferirà no explicarà històries amb vídeos, va explicar en roda de premsa el sr. Jarre, sinó que crearà sensació de 3D sense ulleres. El sr. Jarre aposta per la performance audiovisual... cosa que ja fa des de finals dels '80 del segle passat quan debutà amb l'Oxygen tot un disc emblema. L'arista s'ha passejat per tot el món oferint concerts faraònics, mastodòntics, impressionants... on música llums, projeccions i focs artificials es donaven la mà de formai impecable. 

ANOHNI (23:15)
Ella és la motivació principal d'assisitr al Sónar, des de que la seva veu i la seva música em va captivar a finals dels 2005 l'hem seguit de forma incondicional; l'hem gaudit en directe en 2 ocasions i aquesta nit ens oferirà l'estrena a Europa de la posada en escena de Hopelessness, un treball de cançó protesta ballable, en el que assumeix en solitari, aparcant temporalment l'Antony and the Johnsons amb el que havia convençut a crítica i públic. Es tracta d'un treball -com molt bé diu el títol- desesperançat per com està el món, cada cançó és un repàs a fenòmens de l'actualitat: la pena de mort, el capitalisme, Obama, el masclisme, la violència, la guerra, l'ecocidi.... I ho ha fet acompanyat en la producció de Oneothrix Point Never i Hudson Mohawke. 

Avui podrem tornar a gaudir de la seva veu, de la seva presència dalt de l'escenari i envoltat d'uns visuals potents.

JAMES BLAKE (01:00) 
La seva veu i el seu estil nostàlgic i romàntic ens va atrapar des del primer cop que el vam escoltar, efecte hipnòtic tenen les seves peces. Aquest jove (27 anys) fa poc que està en el mercat discogràfic i escènic però la seva entrada ha estat contundent. Molts parlen d'ell com un nen prodigi de l'electrònica. Al Sònar ve a presentar-nos la seva nova criatura -el seu tercer LP-, acabada de sortir al mercat: The colour in anything, una nova perla de veus delicades, ritmes atmosfèrics i atracció hipnòtica.


Ens espera una nit gloriosa!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pensava que això del sonar era només per gent jove :P

Ciutadà K ha dit...

I taaaaannttt que sí!! i joves que som!!
vosté no ve, sr. Pons??