dijous, 9 de juny del 2016

DESCOBRINT LA SRA. JOANA SERRAT


Com pot ser que encara no hagués parlat a can Ciutadà K de la sra. Joana Serrat quan ja està publicant el seu sisè treball discogràfic. 

La vam descobrir, fa 4 anys, una nit d'estiu a l'Antiga Estació de Benifallet, una lloc espectacular per a gaudir de música en directe, a l'aire lliure i acompanyat d'un bon sopar. Tot i que ja s'havia fet un nom a les emissores catalanes amb la cançó Princesa de colors, nosaltres encara no ens havíem quedat atrapats en la veu madura, personal i diferent d'aquesta jove de Vic.

Joana Serrat va començar la seva carrera musical l'any 2008 amb el seu disc Liffey, amb el nom de J.S.T. (l'acrònim de les seves inicials), treball intimista amb el què guanyà alguns premis i li va permetre actuar al Mercat de Música Viva de Vic. Després vindria Hit The Pavement (2009), autoeditat i gens promocionat.

S'aparta temporalment dels escenaris per a preparar el tercer treball i amb el que es donà a conèixer per a la majoria de públic i per a aquest que us escriu: The Relief Sessions (2012), un doble CD que us recomano fervorosament perquè trobareu a la millor Joana Serrat; un treball que significa un punt d'inflexió ja que és el primer que signa com a Joana Serrat i perquè trobem temes en català (sempre havia escrit en anglès). Amb The Relief Sessions reb el reconeixement dels mitjans de comunicació, l'atenció d'Enderrock o RAC105 i valoracions en llocs com Nashville.

És en aquesta època que la descobrim en directe i ens regala el seu autògraf. Ella sola amb una guitarra era suficient per fer-nos emocionar amb les seves històries i la seva personalíssima veu.
Es mostra IMG_20160607_185006.jpg.
Dos anys més tard, arribaria Dear Great Canyon (2014) amb una discogràfica més gran i produït per Howard Bilerman (que ha treballat amb Arcade Fire, per exemple). El treball es situa entre els més venuts a Espanya i reb diversos premis. La gira de presentació la porta per tota Europa.

I aquest any, ens ha arribat Cross the Verge (2016) -de nou produït pel sr. Bilerman- i continua el seu segell personal: cançons folk de veu vaporosa i sentida, amb històries marcadanent autobiogràfiques. Un treball més seriós que els anteriors, més madur... 

Joana puja un esglaó en la seva trajectòria musical i ha fet gira britànica el mes passat....

Descobrir la sra. Joana Serrat és quedar pillat de la seva veu, que t'abraça, t'embolcalla i t'acarona. Gran, Joana!


    1 comentari:

    Sergi ha dit...

    La conec (no personalment) per temes de fora de la música, però seria hora que comencés a escoltar-la, o a intentar-ho, s'està fent un nom.