dimarts, 5 de juliol del 2016

SR. PRINCE

1958-2016

Només tenia 57 anys i tot que potser no estava en el seu moment més àlgid de popularitat i visibilitat mediàtica, es tracta d'un dels artistes fonamentals per entendre la música pop contemporània. Mig allunyat, per motius de salut, dels escenaris (va cancel·lar diverses actuacions) el sr. Prince va publicar 39 treballs d'estudi, a més d'escriure temes per a altres i ser un multiinstrumentista especialment dotat; els 27 instruments que sonen en el seu àlbum debut: For you es diu que els tocava tots ell.

El sr. Prince Rogers Nelson de personalitat mutant i noms impossibles: The Artist, The Sign, The Artist Formerly Known as Prince (Tafkap); l'artista autèntic que era capaç d'enfrontar-se a la mateixa Warner en llargues lluites legals. Ha venut més de 100 milions de discos a tot el món. 

Us he de confessar que Prince no està en el santoral del Ciutadà K, malgrat admirar algun que altre hit, però és innegable el seu magnetisme, el seu esperit de renovació, la seva autenticitat. La seva capacitat per traspassar gèneres musicals, les seves belles melodies però, també, la seva electricitat a l'hora d'empomar la guitarra, les seves lletres acurades i una voluntat per anar sempre més enllà en el terreny artístic. Sense oblidar l'enorme càrrega sexual que transmetia en cada un dels seus moviments dalt de l'escenari, com es va poder gaudir al Palau  Sant Jordi l'agost de 1993, davant de 24.000 espectadors per un aforament de 18.000.

Purple rain eterna...