dilluns, 19 de setembre del 2016

EL COLLAGE ESTA DE MODA


Doncs això, sembla que el collage està de moda!. Les manualitats fetes amb retalls de papers, tissores i pegament, el collage de tota la vida, ha vist com augmentaven els seguidors i no només artistes sinó persones que es reuneixen per a deixar volar la seva creativitat acompanyats de cursos i tallers.  Segur que es tracta de les mateixes persones que van passar abans pel patchwork o l'scrapping

L'activitat de desmuntar diverses imatges, composar-les diferent de com estaven i donar-los una altra forma i, per tant, un altre significat, va tenir el seu punt fort en els surrealistes, després tornar a despuntar en l'etapa pop i els il·lustradors l'han convertit en una resultona eina de treball. 

Hi ha una bon espai web: Los días contados, que diàriament pengen collages que fan els usuaris. 

Es tracta d'una tasca que té molt d'assaig i error, de llibertat, de deixar-se portar... 

Hi ha alguns que es dediquen a fer-ho de forma digital però tot plegat té un aire vintage i de retorn a les antigues formes de fer; tan és així, que podem trobar el el projecte Collage es Mafia en el que els participants es dediquen a enviar-se les seves produccions per correus postal, sí, sí ho heu llegit bé per correus de tota la vida ... és o no és vintage?

(en aquest post podeu veure treballs de Chenza i LPO) 

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Pensava que aquestes coses s'haurien acabat amb el Photoshop, amb el que també es fan autèntiques meravelles. Però el tema vintage es porta molt, senyal que tenim molt temps lliure per perdre/invertir en la moda de cada moment.

Ciutadà K ha dit...

Doncs, sí! es com el llibre en paper que semblava que s'extingiria i aquí està, aguantant com un campió... mentres quedem generacions amb el 'cervell analògic' aquesta 'coses' continuaran passant ...