dilluns, 30 de gener del 2017

PREMIS GAUDI 2017



Ahir es van entregar els Premis Gaudi, els premis de l'Acadèmia del Cinema Català. En una gala presentada pel solvent, graciós i guapot Bruno Oró. 

La gran guanyadora -per nombre de vots- fou Un monstruo viene a verme (8 premis, 11 nominacions), malgrat que la gran favorita amb nombre de nominacions i 'perdedora' en premis fou La proper pell (14 nominacions, 3 premis). 100 metros, amb 11 nominacions, n'aconseguí 3. I la gran perdedora fou El rey tuerto, que amb 8 nominacions no aconseguí cap premi.

Òbviament, el 'monstuo' de Bayona va acaparar tots els premis tècnics (merescuts), però també els grossos: Millor pel·lícula de parla no catalana i Millor direcció. Sincerament, considero que La propera pell encaixa més amb l'esperit dels premis Gaudi i ens aporta més 'originalitat' que el 'monstruo'. Tot i això, els 3 premis del film del tàndem Lacuesta & Campo foren importants: Millor Pel·lícula de parla catalana, Millor Guió i Millor Actriu Protagonista (per a la sra. Emma Suárez).

Merescut el premi d'honor al monstre de la interpretació: Josep Maria Pou. Contents pel reconeixement a la BSO de Sílvia Pérez Cruz en el film Cerca de tu casa.

Llista Completa de Guanyadors 
Premis Gaudi 2017:



- Millor Pel·lícula: La propera Pell (competia amb El rey tuerto, Las amigas de Ágata i Todos los caminos de Dios)



- Millor Pel·lícula en llengua no catalana: Un monstruo viene a verme (competint amb 100 metros, La muerte de Luis XIV i Callback)
- Millor Direcció: Juan Antonio Bayona (Un Monstruo viene a verme)(competint amb Albert Serra, Isaki Lacuesta & Isa Campo, Marc Crehuet)
- Mill Guió: Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo (La propera pell)(competint amb Carles Torras & Martin Bacigalupo, Marc Crehuet i Marcel Barrena)
- Millor Actriu Protagonista: Emma Suárez (La propera pell)(competint amb Betsy Túrnez, Ruth Llopis, Silvia Pérez Cruz)
- Millor Actor Protagonista: Eduard Fernández (El hombre de las mil caras)(competint amb Alain Hernández, Alex Monner, Miki Esparbé)
- Millor Actriu Secundària: Alexandra Jiménez (100 metros)(competint amb Adriana Ozores, Clare Segura i Greta Fernández)
- Millor Actor Secundari: Karra Elejalde (100 metros)(competint amb Bruno Bergonzini, David Verdaguer i Sergi López)
- Millor Documental: Alcaldessa (competint amb Bigas x Bigas, Priorat, Sexo, maracas y chihuahuas)
- Millor Pel·lícula per a televisió: Ebro, de la cuna a la batalla (competint amb Fassman, l'increïble home radar; La Xirgu, Laia)
- Millor Pel·lícula d'animació: Ozzy
- Millor Pel·lícula Europea: Elle (competint amb Mustang, El hijo de Saul, Langosta)
- Millor Direcció de Producció: Sandra Hermida (Un monstruo viene a verme)(competint amb Toro, 100 metros, La propera pell)
- Millor Curtmetratge: Timecode (competint amb En la azotea, Graffiti, Tiger)
- Millor Direcció Artística: Eugenio Caballero (Un monstruo viene a verme)(competint amb La propera pell, La muerte de Luis XIV i El rey tuerto)
- Millor Muntatge: Jaume Martí i Bernat Vilaplana (Un monstruo viene a verme)(competint La muerte de Luis XIV, La propera pell i Contratiempo)
- Millor Música Original: Silvia Pérez Cruz (Cerca de tu casa)(competint amb The chosen, Un monstruo viene a verme i La propera pell)
- Millor Fotografia: Oscar Faura (Un monstruo viene a verme)(competint amb Gernika, La propera pell, La muerte de Luis XIV)
- Millor vestuari: Nina Avramovic (La muerte de Luis XIV)(competint amb Gernika, The Chosen i Un monstruo viene a verme)
- Millor so: Oriol Tarragó, Peter Glossop i Marc Orts (Un monstruo viene a verme)(competint amb: Cerca de tu casa, La propera pell i 100 metros)
- Millors Efectes Visuals: Félix Bergés, Pau Costa, David Martí i Montse Ribé (Un monstruo viene a verme)(competint amb: 100 metros, The Chosen i Toro)
- Millor Maquillatge i Perruqueria: Marion Vissac i Antoine Mancini (La muerte de Luis XIV)(competint amb: Un monstruo viene a verme, La propera pell i 100 metros)
- Gaudí d'Honor: Josep Maria Pou.



6 comentaris:

Anònim ha dit...

No t’hi vaig veure entre els assistents

Ciutadà K ha dit...

No m'enganyi sr. Pons, segur que no va veure la gala... però, no, no hi era! no estava nominat aquest any :P :P :P

Sergi ha dit...

Doncs no he vist ni una sola de les pel·lícules que ahir es premiaven, però atrets pels Amics de les Arts la vam posar i ens la vam empassar sencera... com a gala, no va estar malament, i en Pou espectacular amb el seu discurs. Em vaig prometre mirar algunes d'aquestes pel·lícules, donar suport al nostre cinema és una altra manera de fer país.

Ciutadà K ha dit...

Aix, Xexu, doncs toca anar al cinema, eh??
Això de fer pais, però, té una mica de trampa, ja que la del Monstruo de Bayona lo de 'català, català' està agafat amb pinces...

D'aquest Gaudi, et recomano molt La Propera pell i El hombre de las mil caras

Gemma Sara ha dit...

Hola, jo sóc fan de La propera pell, però també m'agrada el monstre, eh? He llegit que el premi a La propera pell seria una Palma d'Or i el premi al monstre, un Oscar, no està malament el símil...
L'escena del ball de La propera pell em té el cor robat, quin subidón!
Doncs res, passava per aquí i he vist aquest post.

Ciutadà K ha dit...

Benvinguda a casa meva,Gemma Sara!
un símil ben trobat aquest de Pell/Cannes i Monstre/Oscar. La propera pell té aquell encant del misteri que si t'enganxa, t'enganxa molt.

Gràcies per la visita, torni quan vulgui!