dimarts, 28 de març del 2017

BERLINALE 2017


Resultat d'imatges de CARTEL ON BODY AND SOUL ILDYKOEdició número 67 del Festival de Cinema de Berlin, la Berlinale. 399 films i 18 a competició. Aquest any el president del jurat fou Paul Verhoeven. Un edició que no passarà a la Història per oferir una gran programació, és van trobar a faltar grans noms.

Una Belinale que tingué gust húngar amb l'Ós d'or per a On body and soul d'Ildiko Eneydi i català amb l'Ós de plata a l'opera prima per a Estiu 1993 de Carla Simón.

Com ja era d'esperar, el Festival estigué marcat pel 'fenomen Trump' i el drama dels refugiats. Va inaugurar la Berlinale un biopic de Django Reinhardt, el guitarrista de jazz gitano que a Django  (dirigida per Etienne Comar) ens explica com va estar perseguint pel règim nazi, ell i la resta de comunitat gitana (recordem que van ser assassinats entre 250.000 i 500,00).

Aquest any hi hagué força presència de cinema espanyol i català: El Bar (la nova d'Alex de la Iglèsia), La Reina de España (de Fernando Trueba), Pieles (debut en el llarg d'Eduardo Casanova, el fidel de Aída, després d'una bona trajectòria en el curtmetratge; Pieles és un film raruno que reivindica la deformitat física i la interior); Estiu 1993 (el debut de la directora Carla Simón), El mar nos mira de lejos (un documental de Manuel Muñoz Rivas); Política, manual de instrucciones (el documental de Fernando León de Aranoa sobre Podemos).

Per les pantalles del Festival de Berlin han passat des de la segona part de Trainspotting (T2:trainspotting) a Logan (amb tardorenc Lobezno) a la darrera d'Aki Kaurismaki: L'altre costat de l'esperança.

El premis:
-Ós d'or millor film: On body and soul (Ildiko Eneydi)
-Gran Premi del Jurat: Felicité d'Alain Gomis
-Ós plata millor director: Aki Kaurismaki per L'altre costat de l'esperança
-Ós plata millor actor: Georg Friederich per Bright Nights
-Ós plata millor actriu: Kim Min-hee per On the beach at night alone
-Ós plata millor guió: Una mujer fantastica de Sebastian Leilo y Gonzalo Maza
-Ós plata millor opera prima: Estiu 1993 de Carla Simón
-Ós plata millor contribució artística: Dana Bunescu per Ana, mon amour
-Ós plata millor documental: Ghost Hunting de Raed Andoni 
-Premi Aldref Bauer: Spoor d'Agnieszka Holland
-Ós plata millor curtmetratge: Cidade pequena de Diogo Costa Amarante


Resultat d'imatges de ON BODY AND SOUL GANA LA BERLINALE 2017