dimarts, 20 de juny del 2017

ELS PAISATGES EN POTS DE VIDRE DEL SR. CHRISTOFFER RELANDER


El sr. Christoffer Relander (Finlàndia, 1986) és un fotògraf finlandès que els seus treballs giren al voltant de la natura i la relació de l'ésser humà en ella, si entreu en el seu espai web podeu comprovar-ho. Ha realitzat treballs publicitaris per a marques com Adobe, Nixon o Oxford University Press o mitjans com  Huffington Post o Los Angeles Times.


Amb la intenció de capturar les seves arrels ha estat més d'un any col·leccionant imatges de paisatges i guardant-les en pots de vidre. Aquest projecte s'anomena Jarred & Displaced en el que utilitzant la tècnica de la doble exposició i sense utilitzar software d'edició o manipulació ha aconseguit mostrar-nos les imatges de paisatges en blanc i negre en pots de vidre.

Les imatges tenen una forta càrrega nostàlgica i poètica i és un intent infantil de retenir allò que ens agrada. Com si el fotògraf fos un col·leccionista de bons moments i més si tenim en compte que els paisatges escollits són el que ell gaudí quan fou petit. 

Jarred & Displaced és un work in progress, encara no està finalitzat. Aquí teniu un vídeo ben suggeridor de com treballa el sr. Relander.


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Les fotos són boniques i curioses, és veritat. Però és una mica redundant, no? No són les fotos ja una manera d'intentar col·leccionar els moments?

Ciutadà K ha dit...

Sí, certament, Xexu, però el fet de posar-los en un pot de vidre, a nivell metafòric, és com si es fes un pas més en aquest col·leccionisme...