dimarts, 6 de febrer del 2018

LA BIBLIOTECA DE LLIBRES ABANDONATS D'ANKARA


Resultat d'imatges de biblioteca basureros ankaraLes xarxes es fan ressó d'una notícia interessant: un grup d'escombriaires d'Ankara (Turquia) s'han dedicat a 'salvar' llibres llençats per a fer-ne una biblioteca en una antiga fàbrica de maons abandonada des de fa 20 anys.

La biblioteca en qüestió ja compta amb 4.750 obres després de més de 7 mesos 'rescatant' llibres. Inicialment, la biblioteca l'havien pensat per als recol·lectors dels llibres i les seves famílies però l'han obert a tot el públic. La bilioteca està oberta les 24 hores del dia per als 700 escombriaires del municipi.

L'antiga fàbrica, però, no només és una magatzem de llibres sinó que s'ha converit en un lloc de descans en el que els escombriaires juguen als escacs o descansen les seves estones lliures. Dins hi ha habilitada una barberia, una cafeteria, espais de descans i les oficines de les persones que gestionen el lloc.

Una bona forma de donar una segona vida a llibres que estaven sentenciats a desaparèixer a la brossa. El projecte, però, va més enllà ja que aquest any volen engegar una biblioteca mòbil que porti llibres a escoles d'Ankara que no en tinguin... amenitzant la visita amb un grup d'11 escombriaires que intepreten música amb instruments fets de material reciclat (estan on fire!!!)

Per a passar de biblioteca a espai cultural és ben fàcil, només cal l'entusiasme de persones amb ganes de salvar la Cultura. 


1 comentari:

Sergi ha dit...

Notícies així ens fan congraciar amb la humanitat, en un moment que no tenim massa motius per sentir-nos orgullosos com a espècie. Si algun dia passo per Ankara, cosa que no tenia prevista, la visitaré sens dubte!