dimecres, 21 de febrer del 2018

PESCANT SERIES DE TV (28): MOSAIC


Resultat d'imatges de mosaic soderberghAvui pesquem 'Mosaic' del sr. Steven -cada any es retira- Soderbergh. Bueno, més que sèrie hauríem de parlar d'experiment audiovisual. 

Fa uns anys el creador dels Sims, el sr. Will Wright va llençar una eina anomenada Stroymaker que permeti a una comunitat d'espectadors idear trames per a la sèrie Bar Karma (2011), el resultat es va poder veure online; però, de fet, qui finalment escrivien els guions eren els guionistes, per tant, el nivell d'interactivitat era baix.

El sr. Soderbergh (director de Sexo, mentiras y cintas de videoContagio, Traffic o Kafka  i a la TV: The knick, per exemple)  està en 'modo creativo' i mentres ha realitzat Unsane, un film rodat amb un iPhone i que es podrà veure al Festival de Berlin, ha tirat endavant Mosaic (murder mistery).

El sr. Soderbergh portava 3 anys dissenyant una aplicació (iOs i Android) juntament amb el guionista Ed Solomon (guionista de Ahora me ves o Men in Black) en la que l'usuari pogués construir la seva pròpia història. Com el seu nom indica, mitjançant un mosaic d'escenes, l'espectador es transforma en creador muntant l'ordre de les escenes que vulgui; a més de poder triar entre el punt de vista o disposar de material addicional. Tot i això, HBO ha estrenat a la seva plataforma la versió linial de Mosaic.

Mosaic té una trama criminal sobre a desaparició d'un personatge (interpretat per Sharon Stone).

No, no hem provat l'app i, de fet, no tinc HBO però us animo a què ho féu i em digueu què tal...