dijous, 26 d’abril del 2018

A VORE, L'ESPECTACLE D'ELECTRO-JOTA ARRIBA A TORTOSA


Resultat d'imatges de a vore tortosa 29 abrilSegur que més de tres, defugen de les manifestacions folclòriques o populars. Per antigues, per desfassades, per desactualitzades. I no us negaré que jo era d'aquests, potser has d'arribar a una certa edat per a valorar el pes de la Història, per a reconèixer el orígens i aplaudir les manifestacions culturals populars i la tradició oral.

Amb la intenció de revaloritzar això que us dic, un grup d'artistes: Sònia Gómez, Astrio, Ramon Balagué, Pau Puig i Carme Balagué s'han unit per a crear l''electro-jota', una forma de passar la jota i el folclore musical de les Terres de l'Ebre pel filtre de l'electrònica i la dansa contemporània. Una fusió atractiva i impactant!

Aquest treball s'ha concretat en l'espectacle 'A vore' (expressió típicament de l'Ebre) estrenat a l'Auditori de Barcelona el passat 26 de gener produït pel Mercat de les Flors, Fira Mediterrània Manresa, l'Auditori de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Després de presentar-lo a la capital no podia ser que les Terres de l'Ebre no gaudís d'aquest espectacle, així que el podrem gaudir el proper diumenge 29/04 a les 19:00 a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

A vore, és una autentica col·lisió de lo antic i lo modern, on es barregen la dansa contemporània amb els cants de llaurar, la dolçaina i la música electrònica; en el que cada membre de l'equip és una peça d'aquest caledoscopi creat a partir dels textos antics de Joan Moreira en el seu 'Del Folklore Tortosí' amb els cants i les melodies restaurades de Ramon Balagué, de la creativitat performativa de Sònia Gómez, la dolçaina polivalent de Pau Puig, la improvisació dels Astrio i els moviments tradicionals de Carme Balagué.

L'espectacle s'emportà una menció especial en el Premi Delfí Colomé 2017, centrat en la dansa d'arrel tradicional. 

Amics i amigues! els d'aquí: gaudim de l'espectacle tots retrobar-nos amb el passat; els de fora: gaudiu de l'espectacle redescobrint la cultura de les TTEE. Mos veiem domenge!