dimecres, 25 d’abril del 2018

REVISITAR LA FOTOGRAFIA DEL SR. XAVIER MISERACHS


Resultat d'imatges de xavier miserachs epíleg imprevistEl sr. Xavier Miserachs és una dels grans fotògrafs del nostre país; això, per a começar.

Feia més de 25 anys que a Barcelona no s'oferia una retrospectiva de l'obra de l'artista, ara i fins a 15 de juliol a la Fundació Catalunya de La Pedrera podem gaudir de 154 fotografies claus per a entendre el valor de l'obra del sr. Miserachs. 

El sr. Miserachs va deixar els estudis de medicina per a dedicar-se només a la fotogria, la gent que el coneixia en parlava excel·lències: no només era bon fotògraf sabia conversar, seduir, narrar, ser elegant, tenir sentit de l'humor i gaudir molt, molt de la vida. 

L'exposició Xavier Miserachs. Epíleg imprevist és un exposició muntada després de visionar més de 10.000 diapositives de l'artista. En aquestes 154  fotografies passen pels nostres ulls Cadaqués, retrats de Dalí, de Picasso, de Pla, prostitutes, reines, el Tibidabo, Benidorm, Bangkok... ampli ventall de la diversitat d'interessos i inquietuds del sr. Miserachs però sempre amb un aire neorrealista en les seves imatges.

Al sr. Miserachs no li agradava que li digueussin artista ..."sufro con esa palabra, prefiero que me llaman 'suscitador de imágenes'"

Gran el sr. Miserachs i gràcies a aquesta exposició tenim una bona ocasió per a coneixe'l (si no el coneixem) o redescobrir-lo (si ja el coneixem)

Resultat d'imatges de la mejor foto de xavier miserachs