dimarts, 16 d’octubre del 2018

PRESENTACIO 'VERSOS CONTRA LA VIOLENCIA, EL DOCUMENTAL'



foto de Xavier Miro Roca.Un any més CREA participa en les Jornades de les Lletres Ebrenques que organitza la BibliotecaSebastià Juan Arbó d'Amposta. Aquest any arriben a les XIIIena. edició.

Aquest CREA, aquest any, ens hem atrevit a fer un documental... Com a conseqüència dels fets violents que van patir nombroses ciutats de Catalunya en el transcurs de la jornada del referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat; i més concretament, a les poblacions veïnes de Sant Carles de la Ràpita i Roquetes, es van organitzar diversos recitals de poesia com a resposta als fets esdevinguts aquell dia a les dues poblacions.

El col·lectiu -diLLUMS d'Arts al Forn- (Tortosa) i l'associació cultural -Mar de fora- (Sant Carles de la Ràpita) van ser els encarregats de la seva organització, reunint a nombrosos participants que mitjançant la paraula, els versos i la cultura van donar resposta a l'escenari de violència que es va viure a les Terres de l'Ebre en aquesta jornada. Aquelles jornades de lectura de poemes (una a La Ràpita i l'altra a Roquetes) es van anomenar: 'Versos Contra la Violència' ... el documental és un intent d'explicar quin va ser el procés de gestació d'acció cultural que va portar a editar-ne un llibre i fer-ne un espectacle...


"Perquè el paper sempre guanya a la pedra"