dimecres, 21 de novembre del 2018

FEMME IN ARTS 2018



foto de Lo Pati.Demà comença la segona edició de Femme In Arts. Visibles a escena que tantes satisfaccions ens va donar l'any passat. 


Es tracta d'una proposta que busca l'explosió creativa femenina com a antídot per a combatre la desigualtat de gènere. Femme In Arts busca il·luminar, enfocar, ressaltar, evidenciar el paper creador de la Dona en la cultura i l'art. Malauradament, en un entorn tan poc normalitzat pel que respecta al respecte cap al gènere femení la proposta passa -ineludiblement- per la violència masclista amb l'objectiu de conscienciar i incentivar el debat social.

Aprofitant la celebració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona, Femme In Arts es planteja com un projecte necessari per aconseguir la perseguida igualtat.

Aquest any té lloc del dijous 22/11 fins al diumenge 25/11 a Lo Pati. 

DIJOUS 22/11: 
- "Todas las muejeres que conozco" (2018) (Peli Documental) dirigida per Xiana do Teixeiro. Un bon treball al voltant de la violència masclista i la construcció de gènere a través la conversa d'unes amigues. (Amb presència de la directora).

DIVENDRES 23/11
- 19:30: 'Ellas' (Exposició fotogràfica), de la fotoperiodista Judit Prats sobre la dura vida quotidiana de les dones a la República Democràtica del Congo i Nigèria.
- 20:15: "Pentina't Lula' (actuació musical). 3 dones ens presenten la seva proposta musical, amb la bateria electrònica i el theremin el seu estil barreja el garatge i el punk amb aires dels '80.

DISSABTE 24/11: 
- 18:00: 'Custodia compartida' (2017)(pel·lícula de ficció) dirigida per Xavier Ledgrand. Arriba carregada de premis: millor òpera prima i millor director al Festival de Venèzia i Premi del Públic en el darrer Donostia. Film dur, contundent, demolidor sobre la indefensió que massa sovint viu la dona en una situació de divorci.3
- 20:00: 'Brava' (2017)(pel·lícula de ficció) dirigida per Roser Aguila i protagonitzada per Laia Marull. Un relat dur sobre els efectes d'un assetjament sexual ... (amb presència de la directora).


DIUMENGE 25/11:
- 11:30: 'Poetry slam' (acció poètica): Dones del territori tenen el seu espai per recitar poesia o mostrar altres manifestacions artístiques.
- 13:00: 'Jansky' (actuació musical): Laia Malo i Jaume Reus sobre poesia i música. Poesia radical i energètica.

Totes les activitats són gratuïtes.
Ens veiem a Lo Pati !!