dilluns, 5 de novembre del 2018

HORMIGGAGEDON, UN CONCERT DE FORMIGUES DE LA SRA. AGNES PE

Resultat d'imatges de hormiggagedon agnes pe
El passat 21/10 La Casa Encendida de Madrid va oferir un concert ben especial, en el que els sons que escoltem són generats per formigues ...

Hormiggagedon és el projecte d'Agnès Pe adreçat a un públic infantil pel caire divulgatiu que té. Es tracta d'aproximar-nos a una escala auditiva en la que no hi estem acostumats i evidenciar que 'allà' també hi ha Vida. La sra. Agnés Pe porta temps treballant amb el concepte de deep listening (o escolta atenta) creat per la investigadora pionera en l'electrònica Pauline Oliveros; des d'aquest marc teòric es vol conscienciar a la gent que cal escoltar allò que està en un segon o tercer pla, sons que normalment considerem 'soroll' o d'ambient que no prestem atenció de forma conscient.

Agnés Pe agafant aquest marc existent i lligant-lo amb la seva àmplia trajectòria com generadora de contingut sonor i concertista de música electrònica experimental ha creat un experiència sonora en la que són les formigues, amb el seu moviment i activitat, les que generen el so.

1 comentari:

Sergi ha dit...

Fa pinta de ser una música molt monòtona, no...?