dijous, 1 de novembre del 2018

MARIA ARNAL I MARCEL BAGES: CONCERT EN LA FOSSA COMUNA DELS 45c1c


L'Accents ja s'acosta. En uns dies, presentació oficial, però ja podeu comprar entrades pel 3 de novembre al Fortuny de la @mariaarnaldimas Marcel Bagés i del concert d'@obeses al Bartrina el 13 d'octubre i molt més. Consulteu detalls a www.festivalaccents.cat.
#ensensortirem #45cerebrosy1corazón #accents #accents2018 #reusÉs un fet innegable que Maria Arnal i Marcel Bagès són el debut artístic més important de les darreres dècades. Jo n'estic completament enamorat, però molt!

Per la seva proposta innovadora, per la força vocal de Maria, per la seva posada en escena senzilla però impecable, per la seva capacitat de remoure la Història i de lligar passat i present i, sobretot, per la coherència de la seva proposta.

Tant coherents són que han decidit 'tancar' el cercle del seu primer i premiat treball "45 cerebros y un corazón" tot fent un concert a la fossa comuna d'on partí la idea per a la seva cançó i nom del LP. L'any 2016 a La Pedraja (Burgos) van trobar una fossa comuna del franquisme en la que hi van trobar restes humanes de desenes de persones i 1 cor, sorprenentment, en prou bon estat. 

Avui -Dia de Tots Sants- acompanyats de la Agrupación de Familiares De Las Personas Asesinadas en los Montes de La Pedraja i amb la participació del metge forense responsable de l'exhumació (el sr. Francisco Etxeberría) Maria Arnal i Marcel Bagès actuaran tot fent un homenatge a les persones que allà foren (mal) enterrades. Els múscis ja havien visitat el lloc l'octubre de 2017 i "para cerrar el círculo de una canción y un disco centrado en la memoria y que, sobre todo, habla de lo que recordamos y lo que nos han querido hacer olvidar".´

Després de més de 150 concerts, de plenar amb 'sold out' el Palau de la Música Catalana aquest duo està realitzant el seus darrers concerts de la gira. Un d'ells serà aquest dissabte al Teatre Fortuny de Reus, nosaltres hi serem i els gaudirem i plorarem i els aplaudirem i ens emocionarem... com si fos el primer cop que els gaudim.

Amics i amigues, Maria Arnal i Marcel Bagès són MOLT grans !!!