dijous, 20 de desembre del 2018

JAUME PLENSA, RETROSPECTIVA AL MACBA


A can Ciutadà K n'hem parlat molts cops perquè ens agrada la seva obra i perquè considerem que en la seva persona s'encarna perfectament la dita de que 'ningú és profeta a la seva terra': el sr. Jaume Plensa és més admirat, aplaudit i reconegut fora que dins.

Sembla ser que aquest final d'any ens hem proposat esmenar-ho i Barcelona i Madrid dediquen atenció al mestre Plensa. Si aneu a Madrid dins l'impressionant Palau de Vidre del Parque del Retiro podreu trobar una obra de grans dimensions del sr. Plensa. Es tracta de l'obra 'Invisibles' formada per 3 grans estàtues feta de ferro que semblen imperceptibles però que emplenen gairebé tot l'espai. Si esteu per Madrid no us la podeu perdre!

Si esteu per Barcelona podeu apropar-vos al Macba i gaudir d'una retrospectiva (per fi!) de tot l'obra plensiana.

Com us deia l'exposició presenta una retrospectiva per les diferents etapes de l'artista, comencen per les primeres obres de ferro forjat, després les de ferro colat, la incorporació del llenguatge a les seves peces o de la música. Segons paraules del sr. Plensa les seves obres sempre parlen del mateix: de l'extraordinària relació entre individu i comunitat; entendre allò més petit i unitari per a comprendre la col·lectivitat. Una altre concepte present en la seva obra és el 'dubte', el dubte que està en la base de tot.

Si no coneixeu al sr. Plensa l'exposició us anirà perfecta per a entrar en el seu món artístic... si sou amants/seguidors-es de la seva obra se us farà curta (moolt curta), certament, s'ha fet una selecció i un marxa amb la sensació de que l'ànsia plensiana no ha quedat saciada. Tot i això, aneu-hi! la gaudireu!

Resultat d'imatges de exposicio jaume plensa macba


1 comentari:

Sergi ha dit...

Sóc molt poc entès en art, Plensa em genera unes sensacions contradictòries, però es nota que és especial, fa coses que ningú més fa, amb una imaginació de formats fora de mida.