dimarts, 15 de gener del 2019

PREMIS GLOBUS D'OR 2019

Resultat d'imatges de christian bale y glenn close globos de oro

La premsa estrangera de Hollywood, va entregar fa unes setmanes, els premis que enceten l'any: els Globus d'Or.

En una gala moooolt avorrida (opinió de la immensa crítica) presentada per Sandra Oh i Andy Samberg l'entrega de premis es va anar succeeint mentre s'entregaven els premis honorífics, aquest any per a: Carol Burnett i Jeff Bridges.

Una de les coses interessants del Globus d'Or és que no només premien pel·lícules, sinó que també recompensen productes televisius, fet 'raret' fa uns anys però que ara s'ha convertit en quelcom molt adaptat als temps que corren. 

Així, en la TELEVISIÓ, premis per a Michael Douglas (millor actor sèrie comèdia per 'El método Kominsky'), a Rachel Brosnahan (millor actriu sèrie comèdia per La maravillosa sra. Maisel), a Richard Madden (millor actor sèrie drama per 'Bodyguard', a Patricia Arquette (per a millor actriu de minisèrie per Fuga en Dannemora), Darren Criss (millor actor de miniserie per American Crime Story: The assassination of Gianni Versace), Sandra Oh (millor actriu sèrie drama per Killing Eve), a Ben Wishaw (millor actor secundari per A very English Scandal), Patricia Clarkson (millor actriu secundària per Heridas Abiertas).

Millor sèrie dramàtica: The Americans.
Millor sèrie de comèdia o musical: El método Kominsky
Millor mini-sèrie: American Crime Story: the assassination of Gianni Versace.

Resultat d'imatges de glenn close globos de oro 2019En el CINEMA, millor pel·lícula -fou una sorpresa- per a Bohemian Rapsody (així com el cantat premi per a Rami Malek com a millor actor); millor pel·lícula comèdia o musical per a Green Book (així com a millor guió) i millor pel·lícula d'animació per a l'espectacular: Spider-man: un nuevo universo. 

L'altre premi cantat fou per a Christian Bale i la seva camaleònica transformació en Dick Cheney a El vicio del poder. Ens encanta el sr. Bale i tots els premis són pocs :)

Millor direcció i millor pel·lícula estrangera per a la (sobrevalorada) Roma d'Alfonso Cuarón.

Millor actriu en pel·lícula dramàtica per a la (mai prou valorada i reconeguda) Glenn Close a La buena esposa, premi sorpresa quan tothom esperava que se l'endugés Lady Gaga (aquesta s'hagué de conformar amb el premi a la millor cançó). Millor actriu en pel·lícula comèdia o musical per a Olivia Colman la nova marcianada del sr. Lanthinos: La favorita.

Millors actor i actriu secundaris per a Mahershala Ali (a Green Book) i Regina King (a El blues de Beale Street).

Així doncs, per a la premsa estrangera a Hollywood les millors pel·lícules del 2018 han estat: Bohemian Rapsody i Green Book i les millores sèries: El método Kominsky i The Americans.

Ara ens queda esperar als Oscar ....