dijous, 16 de gener del 2020

LA SRA. HEDY LAMARR VA INVENTAR LA WIFI



El dia 9 de novembre es celebra el Dia Internacional de l'Inventor, es va escollir al 2005 i es va triar aquesta data perquè el dia que va nèixer la sra. Hedy Lamarr... La sra. Lamarr va tenir un carrera rellevant en el món del cinema, va ser etiquetada com la "dona més bella de la història del cinema". En el cinema la vam poder veure a Sansón y Dalila (1949) i fou la primera actriu en aparèixer completament nua en una pel·lícula comercial i fingir el primer orgasme del inema, fou en la llunyana Éxtasis (1933). 

Aquesta part cinematogràfica la podem tenir, més o menys, present però la part que us explicaré segur que no tant. La sra. Lamarr, amb estudis d'enginyeria des dels 16 anys, l'any 1941 va presentar, sota el títol Sistema de Comunicació Secreta, la sol·licitud de patent del que ara coneixem com a wifi. Sembla ser que la sra. Lamarr va ser la creadora i inventora de la tècnica de modulació utilitzada actualment en les telecomunicacions, la part tècnica precursora de la wifi actual.

Doncs sí, la guapa Hedy Lamarr ha estat una de les poques inventores de la Història -afortunadament les xifres de dones inventores va augmentant- que va desenvolupar bastants més invents tecnològics apart del wifi.

La sra. Lamarr: trencant estereotips !!



1 comentari:

Sergi ha dit...

Si va inventar la wifi tindrà la meva veneració durant tota l'eternitat. És ben cert que hi ha hagut menys dones inventores, però no tan poques com la història ens ha volgut fer creure. No és que vagi canviant això, està ple de dones que han fet contribucions científiques rellevants, però curiosament el mèrit sempre se l'han emportat els homes. El que està canviant ara és que comencem a reivindicar-les. I més que ho hem de fer.