dimarts, 18 de febrer del 2020

EL MON DE L'ART EN ELS FILMS DEL SR. ALMODOVAR

Resultat d'imatges per a "referencias arte peliculas almodovar"

Que el sr. Pedro Almódovar té un estil propi, és quelcom inqüestionable. Hi ha pocs directors i directores de cinema en el món que siguin capaços de deixar una impremta de la seva personalitat tan intensa com ell. Fins al punt que hem creat el neologisme 'almodovariano' per a referir-nos a situacions, persones o coses que ens fan pensar en el ric univers estètic del director de la Manxa.

El que pot ser no érem conscients és de com la pintura és una forta font d'inspiració per al director que inclou en els seus films. Així doncs, obres de David Hockney, René Magritte, Louise Bourgeois, Salvador Dalí o Hopper estan presents en molts dissenys artístics i enquadraments en els films d'Almodóvar.

EL sr. Jorge Luengo Ruiz (val la pena que el tingueu en compte) és un muntador de vídeo freelance de Madrid que ha participat en films com Todos lo saben, Intempérie, Campeones o Dolor y Gloria i ofereix a les xarxes muntatges al voltant de creadors/es del món cinema mitjançant 'vídeo-assajos' en les que evidencia referències i homenatges sovint desapercebuts per l'espectador/a.

En el següent vídeo-assaig podreu veure la presència de la pintura en l'estètica dels films d'Almodóvar (en les pelis següents: La ley del Deseo, Mujeres al borde de un ataque de nervios, ¡Átame!, Kika, Todo sobre mi madre, Hable con ella, La mala educación, Volver, Los abrazos rotos i La piel que habito).