dijous, 12 de març del 2020

'FABRICANDO MUJERES' AL CINECLUB LA RAPITA


Aquesta tarda, el CineClub La Ràpita obre les portes a l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre per a oferir un documental tan interessant com necessari: 'Fabricando Mujeres'. Es tracta d'una pel·lícula que posa en imatges els resultats de l'estudi 'Consumimos violencia?' realitzat per SETEM Hego Haizea i dirigit per Al Borde Films. Aquesta investigació volia reflexionar sobre la relació entre el consum convencional i les violències masclistes.  En el film, el personatge de Maite (Itziar Aizpuru) és el fil conductor que ens mostra les conseqüències que l'Aliança Capitalista-Heteropatriarcal (ACH) -que és qui dirigeix la 'fàbrica'- té damunt de la nostra forma de pensar, parlar i actuar. 

La pel·lícula està farcida de tècnics i professionals de diferents àmbits en la intenció de deconstruir la imatge de la 'dona' que tenim, desmuntar tòpics, trencar prejudicis que, imbestits de 'veritat', no són res més que estratègies de control.

Avui, a les 20:30 us esperem a l'Auditori Sixto Mir per a que les companyes de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre ens presentin el documental.