dimecres, 14 d’octubre del 2020

CREA A LES XV JORNADES DE LES LLETRES EBRENQUES

Avui comencen les XV Jornades de les Lletres Ebrenques de la Biblioteca d'Amposta. En aquest any complicat no ens han volgut deixar orfes de la cita literària anual, el punt de trobada de moltes persones que estimem la Cultura. Les jornades són, amics i amigues, una trobada d'amants de la Cultura, un reunió que provoca addició i necessites gaudir-la, almenys, un cop l'any. I, per sort, aquest any tindrem la nostra 'dosi de Jornades'... en hidrogel, en distàncies, en mascaretes, en reserva prèvia... però TINDREM Jornades i aquesta és la gran bona notícia.

Com sempre, Joana i Carlos ens han preparat unes Jornades ben farcides d'activitats i ben heterogènies. 

Començarem avui mateix amb un clàssic de la literatura contemporània: el sr. Joan Perucho, aprofitant que enguany és l'any Perucho -faria 100 anys- l'escriptor Jordi Nopca ens oferirà una xerrada-homenatge a la figura d'aquesta autor: 'Joan Perucho, entre el mite i la història' (14/10-19:00) . I en acabar, actuació musical d'Eduard Sanchíz.

Dijous les Jornades aborda la memòria històrica a la literatura en la taula rodona "La memòria, una qüestió literària" (15/10-19:00), amb la participació de Víctor Amela, Teresa Ferré i Emigdi Subirats. En acabar, actuació musical de Miquel Rullo.

Divendres s'inaugura formalment amb la lliçó inaugural d'Núria Pradas "Dues voltes rebels: escriptores catalanes del segle XX i els seus personatges" (Divendres 16/10-19:30). Després vindrà el clàssic Mèrit de les Lletres Ebrenques 2020 i el reconeixement a la professora i escriptora Maria Jose Margalef. En acabar, una mica de swing amb el grup 2Sus2-

Dissabte, rebrà reconeixement la figura de Jacint Verdaguer amb la presència de la sra. Jordina Boix, Directora de la Fundació Jacint Verdaguer (Dissabte 17/10-10:15). Aquest any, CREA -com porta 10 anys fent- també participarà a les Jornades i ho farà acompanyant la taula frodona "Tota una vida, tota una lletra", al voltant de biografies escrites per autors i autores de les Terres de l'Ebre; el complement de CREA és un tastet de les 4 biografies que escriví Sebastià Juan Arbó en format de micro-curts en els que la veu de Rafael Haro llegirà fragments de les biografies de Wilde, Cervantes, Baroja i Verdaguer... són 'Els 4 d'Arbó' (Dissabte 17/10-10:45).

El dissabte continuem amb "Ecos al riu, façana i pont penjant", unió de caiac i poesia a càrrec de Josep Juan Segarra. (Dissabte 17/10-13:00).

Dissabte a la tarde, taula rodona "La memòria escrita sobre la nostra gent", amb diversos autors i autores que han fet treballs de recerca (Dissabte 17/10-17:00)

Clourà les Jornades l'espectacle de dansa "Olor de menta" a càrrec d'Emma Riba i Laura Alcalà sobre poemes de Brossa (Dissabte 17/10-18:30).

Com veieu, un programa ben variat: memòria històrica, biografies, literatura, dansa, poesia i, fins i tot, caiacs. La gran festa de la Cultura a la Biblioteca d'Amposta!