dimecres, 10 de març del 2021

'A GOOD WIFE' AL CINECLUB LA RAPITA

 

Col·laborant en els actes que l'Ajuntament de La Ràpita ha organitzat per a commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones, el CineClub la Ràpita ofereix la projecció de 'A Good Wife', de la directora sèrbia Mirjana Karanovic demà dijous a les 20:00, a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita.

El film ens explica la història de Milena, una dona de 50 anys que porta una vida tranquil·la i familiar al costat del seu marit -un antic membre de les forces especials de la policia duant les guerres de Iugoslavia ara exitòs promotor immobiliari- i els seus dos fills. Quan a Milena li detecten un possible càncer la seva vida comença a trontollar i, sobretot, quan descobreix unes cintes de video en les que desccobreix que el seu marit podria haver estat implicat en l'assassinat de civils durant la Guerra dels Balcans ... la 'bona esposa' s'aferrarà a mantenir intacta la seva família.

Una d'aquelles pel·lícules on allò micro (familiar) i macro (un del conflictes més sagnants de la recent Història europea) conviuen de forma encertada. Film dramàtic que ens parla dels fantasmes del passat i dels sacrificis que sovint hem de fer per mantenir allò que més estimem, sacrificis que massa sovint han de realitzar les dones en nom de la família, l'amor, els fills/es o les aparences ... 

El film debut de la seva directora -Marjana Karanovic- fou presentat al Festival de Sundance al 2016 i aconseguí premis i reconeixements en diferents festivals internacionals. La directora s'atreveix a posar el dit a la llaga en uns fets del seu país que encara no estan superats essent un autèntic trauma col·lectiu.

Ens acompanyeu?