divendres, 5 de març del 2021

EL SR. WALEAD BESHTY I ELS OBJECTES MALMESOS DE FEDEX CONVERTITS EN ART

 

El sr. Walead Beshty és un artista anglès que resideix a Los Ángeles. Ha acumulat diverses obres al llarg de la seva trajectòria però n'hi ha una que m'ha cridat especialment l'atenció. 

Es tracta de la sèrie FedEx. El sr. Beshty, durant 9 anys, es va dedicar a enviar diversos objectes de vidres, la majoria cubs, en caixes de cartró de l'empresa de missatgeria FedEx sense cap mena de protecció. Com ja us podeu imaginar, per molt tacte que tinguès el missatge de turno, les peces arribaven al seu destí malmeses en diferents graus i intensitats... doncs, d'això tracta la sèrie d'exposar l'impacte d'aquest trasllat. "Me interesaba cómo los objetos artísticos adquieren significadoa través de su contexto y a través del viaje", comenta l'artista, "quería hacer unaobra que estuviera específicamente organizada alrededor de su tráfico, convirtiéndose en materialmente manifiesta a través de su movimiento de un lugar a otro".

El lloc on enviava aquests 'paquets' no era atzarós, el sr. Besthy les enviava a galeries i sales d'exposicions; allà, un cop els rebien, havien de treure'ls de la caixa en molt de compte per intentar mantenir el seu aspecte original. Cada peça porta per títol la data i número d'enviament i el tamany de la caixa en la que fou transportada.

Ai, el fascinant món dels artistes...