dimarts, 11 de maig del 2021

PREMIS OSCAR 2021: NOMADLAND GUANYA

 La 93ena. edició dels Premis Oscar va ser freda, avorrida, sosa... sense arribar als nivells catastròfics de la dels Goya però ben pròxima. Tot i estar dirigida pel sr. Soderebergh i que va prometre emoció, la cosa no va sortir com esperava. Tot i això, va haver moments simpàtics: com el comentari que l'àvia coreana -en recollir el premi- li va dedicar al sr. Brad Pitt (productor de Minari) que no el va veure ni un sol dia al rodatge o que a Europa ningú és capaç de dir bé el seu nom: Youn Yuh-jung; el sr. Harrison Ford llegint comentaris negatius de l'equip que va realitzar Blade Runner va fer d'aquest clàssic  abans de ser estrenada i com valoritza la feina de muntatge per a l'acabat final d'un film; el twerking que es va marcar la sra. Glenn Close en saber que no havia tornat a guanyar per 8è. cop seguit; el discurs més emotiu fou el del sr. Thomas Vinterberg -en recollir el premi a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa per 'Otra ronda'- que va explicar que en el quart dia de rodatge del film la seva filla de 19 anys havia mort en un accident de cotxe.

El sr. Anthony Hopkins ha estat l'actor més veterà en rebre un Oscar (83 anys)... la notícia li arribà mentre dormia plàcidament a l'altra banda de l'Atlàntic, a Gal·les.

La sra. Frances McDormand ja s'iguala en nombre de premis a Meryl Streep i Jack Nicholson (que en tenen 3). A més en la mateixa nit 'la McDormand' s'emportà un altra com a productora de Nomadland... per tant, 3er. i 4t. Oscar en una mateixa nit.

Els premis van estar mooooolt repartits, però molt. Per nombre i importància de premis 'Nomadland' fou la gran guanyador tot i que només se'n va emportar 3, després vindrien els de 2: El Padre, Mank, Soul, La madre del blues, Sound of metal i Tenet.

'Tenet', film impactant de l'any, només s'emportà 2 premis a Millors Efectes Visuals i Millor Disseny de Producció (més que merescuts), i presència spanish en recollí el premi a Millor Maquillatge (per La madre del blues) per Sergi Lopez-Rivera.

Aquí teniu la llista de premis, indicant si l'he encertat o no en la meva quiniela. He aconseguit un 47,8%  d'encerts... no he arribat ni la meitat!

Mejor Película     

"Nomadland" (X)

Mejor Actor Protagonista   

Anthony Hopkins por "El padre"  (X)

Mejor Actriz Protagonista     

Frances McDormand por "Nomadland"  (X)

Mejor Director 

Chloe Zhao por “Nomadland”  (X)

Mejor Actor de Reparto 

Daniel Kaluuya por “Judas and the Black Messiah”  (X)

Mejor Actriz de Reparto  

Youn Yuh-jung por “Minari”  (X)

Mejor Guion Adaptado  

Florian Zeller and Christopher Hampton “El padre”  (X)

Mejor Guion Original   

Emerald Fennell por “Una joven prometedora”  (X)

Mejor Película de Animación

“Soul”  (X)

Mejor Película Internacional

“Otra ronda  (X)

Mejor Documental

“My Octopus Teacher”  (X)

Mejor Fotografía

Erik Messerschmidt por “Mank” (X)

Mejor Diseño de Vestuario

“Ma Rainey’s Black Bottom” (X)

Mejor Montaje

“Sound of Metal” (X)

Mejor Maquillaje y Peluquería

“Ma Rainey’s Black Bottom”   (X)

Mejor Banda Sonora Original

“Soul”   (X)

Mejor Canción Original

“Hear My Voice” de “El juicio de los 7 de Chicago”  (X)

Mejor Diseño de Producción

“Mank (X)

Mejor Sonido

“Sound of Metal” (X)

Mejores Efectos Visuales

“Tenet”  (X)

Mejor Cortometraje

“Two Distant Strangers”  (X)

Mejor Cortometraje de Animación

“If Anything Happens I Love You”  (X)

Mejor Cortometraje Documental

                        "Colette" (X)