divendres, 24 de setembre del 2021

'ERNEST ET CELESTINE' AL CINECLUB LA RAPITA

 

Aquest diumenge a les 18:30 a l'Auditori Sixto Mir el CineClub La Ràpita ens ofereix una proposta encantadora. 'Ernest et Celestine' és un film d'animació franco-belga de 2012. Dirigida a 6 mans per Stéphane Aubier, Vincent Patar i Benjamin Renner es tracta de l'adaptació dels llibres infantil que porten el mateix nom de l'autora i il·lustradora Gabrielle Vincent.

En el seu moment va ser presentada en la Quinzena dels Directors del Festival Cannes i va passar per festivals de cinema rellevants com el de Toronto, Hong Kong, Zagreb, Seattle, Nova York... i va anar acumulant premis com el César al millor film d'animació i la nominació a l'Oscar com a millor peli d'animació.

El film ens explica la història de Celestine (una ratolina amb aspiracions de ser artista però que la família vol que sigui dentista) i Enest (un os malcarat però de bon cor, rodamón i músic frustrat però que la família vol que sigui jutge) que, de vides allunyades, l'atzar els fa coincidir i comencen una amistat... poc a poc aniran descobrint que les coses que els separen no són tantes com pensaven; a més, hauran d'encarar-se a la societat que no entendrà que un òs i una ratolina puguin ser amics. 

La tècnica d'animació recrea els dibuixos originals dels llibres amb un aspecte d'aquarela que li dona un aire delicat, poètic i artesanal. Un film amb un sensibilitat especial que ens recorda films de Chaplin com 'El Chico' i en la que s'hi veuen algunes idees com les del film de Charlot: la llibertat, la lluita contra allò establert, el valor de l'amistat o de l'art. Un film que encantarà a les personetes més petites de casa però també a les més grans...

Si veniu diumenge al CineClub gaudireu d'una peli bonica, ben bonica.