dijous, 21 d’octubre del 2021

PRESENTEM 'TRANSMISSION' TRADUIT PER MR. MARGARETTO A LA ROMÁNTICA

El sr. Eduardo Margaretto em va demanar que l'acompanyés en la presentació del nou llibre que ha traduït de l'italià i que enceta una col·lecció (Marquee Moon) de llibres vinculats a la música. El sr. Margeretto és un fenomen, persona imprescindible en el panorama cultural de La Ràpita -en particular- i Terres de l'Ebre -en general-; nascut a València, ha viscut a Barcelona, a Madrid (on va viure de primera mà la 'movida madrileña'). Crític musical, poeta, traductor (amb llibres sobre Battiato, Elvis Costello, Passolini, Alan Riding...), escriptor (amb llibres sobre John Fante) i editor. Es una autèntic 'home orquestra' de valor incalculable.

El darrer llibre que ha traduït és 'Transmission' d'Alessandro Angeli. No cal que us digui que aquesta petició de que l'acompanyi en la presentació la rebo com un gran honor, tractant-se d'un llibre dedicat a la figura d'Ian Curtis/Joy Division. Cal reivindicar el gran llegat dels Joy Division !!!.

'Transmission' és una biografia novel·lada de l'ànima dels Joy Division, el sr. Ian Curtis, que amb només 23 anys va ser capaç d'encentar el gir cap al post-punk amb les seves cançons tristes, melancòliques i nostàlgiques a finals dels anys '70. Molts grups musicals tenen un deute amb la tasca del sr. Curtis i els Joy Division, com The Cure, Depeche Mode, The killers, Radiohead...

Si veniu a la Llibreria La Romàntica d'Amposta aquest dissabte 25/10 a l'hora del vermut (12:00) ens podreu escoltar parlant del llegat d'Ian Curtis i escoltarem música dels Joy Division ... estan més vius que mai !!

Veniu i ballarem !!!