dimarts, 24 de maig del 2022

EL SR. PLENSA EN UNA SERIE DE NETFLIX: 'STAY CLOSE'

 

El sr. Jaume Plensa va instal·lar una de les escultures gegants, en aquest cas el cap d'una nena en una antiga regió minera d'Anglaterra, concretament a St. Helens (població d'uns 100.000 habitants) a mig camí entre Manchester i Liverpool. L'escultura en qüestió s'anomena 'Dream' i el seu impacte visual ha fet que es coli en  una sèrie de Netflix.

Stay close (traduïda com a Quédate a mi lado) és una mini-sèrie disponible a Netflix. La sèrie està basada en un conjunt de novel·les de l'escriptor Harlan Coben. Ens explica la història d'una mare treballadora amb 3 fills però que en el passat va tenir una vida com a ballarina en un club nocturn que vol deixar en el passat... aquesta família viu prop d'un bosc en el que s'han produït desaparicions d'homes durant anys. Es tracta d'una mini-sèrie d'intriga on el pes atmosfèric és molt rellevant. La novel·la situa l'acció a l'Atlantic City, al costat d'una escultura de grans dimensions, que és un punt de trobada, molt rellevant en la trama. Netflix ha traslladat la història a Anglaterra i ha escollit l'estàtua del sr. Plensa per a que proporcioni 'aquell punt de trobada' de la història però també l'aire màgic i hipnòtic que transmet les obres de l'artista català.

'Dream' va sorgir de l'encàrrec l'any 2009 de The Big Art Project (promogut per Channel 4 i l'Arts Council England) que volia estudiar com l'art públic podia impactar en les vides de la població. L'obra del sr. Plensa volia ser una homenatge a la població minera que tant ha sofert socialment i econòmicament. Es tracta d'un somin de futur sense oblidar el passat. Al pedestal de l'escultura hi ha la inscripció 'Dream Sutton Manor' que s'inspira en la petita xapa circular que els miners portaven com a identificació. 

Des de la seva instal·lació unes 70.000 persones visiten l'escultura cada any, i amb l'estrena de la sèrie aquesta xifra va en augment.

Les obres del sr. Plena ens fascinen ... la sèrie ja us ho diré quan la vegi