dilluns, 23 d’octubre del 2023

LES FIGURES DE LEGO DEL SR. EKOW NIMAKO

 

Podríem parlar ja d'una secció al Ciutadà K sobre aquest tema: l'ús de lego per a crear o recrear obres artístiques.

En aquest cas parlem del sr. Ekow Nimako, un artista de Ghana resident al Canadà. La característica principal de les obres del sr. Nimako és que utilitza només peces negres de Lego; els motiu són 3 segons el mateix artista: és el color més comú dins les peces de Lego, és un color que li agrada perquè és versàtil tant genera sentiments de sofisticació com de premonició o pot resultar inquietant i la tercera raó és que tots els éssers creats són "inequívocament negres" donant visibilitat a la raça.

Va començar a fer escultures en Lego l'any 2012 i dos anys després va rebre una beca per a exposar la seva obra al Canadà. De l'any 2014 és la seva primera escultura: 'Flower Girl' que inicialment era una nena de 6 anys però poc a poc la va anar desenvolupant i ara ja en té 10. Aquest escultura està de 'gira' pel Regne Unit.

L'artista tarda entre 50 i 800 hores en fer cada escultura, les construeix en calma i sabent que estarà sotmesa a 'canvis i actualitzacions'.

El sr. Nimako ha autoetiquetat la seva feina amb conceptes com futurisme africà, afrofuturisme o afrofantasia. 


Una de les seves peces més ambiciosa forma part de la sèrie 'Building Black: Civilizations" en la que l'artista reimagina construccions medievals a l'Àfrica subsahariana del futur; com per exemple, la peça 'Kumbi Saleh 3020 CE' feta de 100.000 peces de Lego ... és la seva visió de com serà Àfrica d'aquí 1.000 anys.