divendres, 16 de febrer del 2024

'LITTLE SHOP OF HORRORS' AL CINECLUB LA RAPITA

 

La pel·lícula d'aquest diumenge al CineClub La Ràpita és una de les que més impacte em va provocar quan la vaig veure de petit, "Little Shop of Horrors" és una de les meves pelis d'infància i la seva BSO m'ha acompanyat fins al dia d'avui, que no hi ha setmana que no soni el seu vinil a casa meva.

I és que aquest film de 1986 és una petita joia per molts motius: pel repartiment, pel brillant personatge de la planta carnívora, per l'aire de comèdia i les seves cançons.

L'orginal del film es situa en una comèdia negra de sèrie B del brillant director de culte el sr. Roger Corman amb el mateix títol: "The Little Shop of Horrors", de 1960. D'aquell film se'n féu una comèdia musical de Broadway, l'any 1982, del compositor Alan Menken (compositor dels BSO de l'època daurada de Disney: La sirenita, Bella y la Bestia, Aladdin...) i el lletrista Howard Ashman. I d'aquest musical el director Frank Oz va dirigir l'adaptació a la gran pantalla, el 1986, oferint una comèdia musical incloent les cançons de Menken & Ashman.

La història ens parla d'una petita floristeria i el seu depenent que descobreix una misteriosa planta vinguda de l'espai exterior... amb certa predilecció per la sang humana.

El film té un repartiment amb el bo i millor dels còmics de l'època: Rick Moranis, Ellen Greene, Steve Martin, Bill Murray, John Candy o James Belushi. I la planta, tot i que no fou creada pel sr. Jim Heson (creador del Muppets o les criatures de Dentro del laberinto o Los Fraggels) sí que participaren en la seva construcció veterans creatius d'aquesta companyia i el mateix fill del sr. Henson.

En el moment de la seva estrena va tenir una acollida freda per part del públic, però amb els anys es va anar convertint en un film de culte. 

Us animem a que vingueu a recuperar-la amb nosaltres o a descobrir-la si no heu tingut ocasió de gaudir d'aquesta comèdia musical divertida i esbojarrada.