dimecres, 24 d’abril del 2024

TRETS 2024: CULTURA ARGENTINA: preTRETS (TRETS#2)

 

TRETS, Festival Internacional de Cinema i Cultures tindrà lloc el primer cap de setmana de maig, però com ja vam fer l'any passat hem volgut muntar un preTRETS -una sessió prèvia al festival- una setmana abans. La intenció és donar a conèixer el TRETS d'enguany i preparar-nos per gaudir del festival.

El preTRETS d'enguany tindrà un elevat component musical i el tango emplenarà tota la vetllada a la Plaça Vella de La Ràpita. 

Començarem la tarde amb el Taller de Tango Argentí que impartira Pablo Cabrejos adreçat a qualsevol persona, encara no hagi ballat mai tangos. Després ho posarem en pràctica amb la sessió de milonga en la que posarem en pràctica allò que hem après, amenitzat amb música de Dj Kawak (Taller i milonga: 10€) I per anar recuperant forces, comptarem amb les empanades argentines que ens oferiran la gent de Valentino's Delivery.

Per acabar, quan el sol ens ho permeti, podrem gaudir d'un clàssic contemporani del cinema argentí: 'Un lugar en el mundo' (1992) dirigida per Adolfo Aristarain i amb un repartiment de luxe: Federico Luppi, Cecilia Roth i José Sacristán. Un western 'pampero' que ens parla d'aprenentatges, d'amor, d'amistat, de l'orgull per mantenir els valors i sentir-se bé amb un mateix per fer allò correcte. Un història emotiva que ens parla del moment en que deixem el lloc on hem nascut per marxar a altres llocs buscant-nos la Vida, sobretot quan es tracta d'entorns rurals. Una primera aproximació al cinema argentí que emplenarà el cap de setmana del 03 al 05 de maig.... si no l'heu vist, no us la podeu perdre; i si l'heu vist, segur que teniu ganes de tornar-la a gaudir.

Si us voleu preparar per a TRETS, us esperem al preTRETS aquest dissabte 27/04 a partir de les 18:30.