dimarts, 11 de juny del 2024

mónFILMAT 2024 #2: DIA #1: SESSIO INFANTIL + von TROTTA + mónANIMAT

Aquest any mónFILMAT comença amb una sessió especial per a les escoles d'Amposta. La primera pel·lícula de mF és una de les dues pelis infantils de la programació d'enguany i el mateix dia tindrem 2 sessions més.

El proper dijous a les 10:00, al teatre de la Lira Ampostina podrem veure NINA I EL SECRET DE L'ERIÇÓ, film francès que és una història de detectius trepidant i plena de reptes. Una nena (Nina) i el seu amic (Mehdi) intentaran trobar una solució al problema econòmic familiar, després que el seu pare sigui acomiadat. Trobar un tresor amagat a la fàbrica on treballava el seu pare pot ser una solució als problemes.

A les 20:00 a Lo Pati tindrem un nou film de la directora que fou musa de Fassbender o Schlöndorff. Margarethe von Trotta fa anys que està construïnt una filmografia interessant al voltant de figures femenines com Rosa Luxemburgo, Hanna Arendt o Hildegard Von Bingen. VIAJE HACIA EL DESIERTO ens parla de la poetessa austríaca Ingeborg Bachmann, de les seves relacions, del seu procès creatiu i de com el paisatge pot ser una font de creació. Un film elegant, sobri i sensual....

Tancarem el primer dia de mF amb la tradicional sessió a l'aire lliure de curtmetratges d'animació. Enguany, mónANIMAT tindrà lloc a la Plaça de Fidel, a les 22:00, amb la presència de foodtruck per a sopar. 10 curtmetratges vinguts d'arreu del món en els que formats i estils ens aproximen al paisatge.

La primera jornada comença ben variada: sessió infantil, cinema d'autora i curtmetratges amb footruck per a sopar... només és el primer dia, l'endemà: Inauguració.

Us deixo amb l'spot que ens ha fet l'amiga Júlia Cruelles, un resum sintetitzat de les diferents pelis de la programació amb un ritme i energia trepidant. Un bon vídeo que donarà la benvinguda en cada una de les sessions de mónFILMAT 2024