dijous, 13 de juny del 2024

mónFILMAT 2024 #3: DIA #2: INAUGURACIO + JAURIA + ENCANTATS

 

Tot i que ahir dijous ja vam començar mónFILMAT avui és el dia de la Inauguració i ve carregat amb 3 propostes d'aquí i de lluny. Us les explico en ordre invers, és a dir, primer la que fem més tard ...

Comencem per les d'aquí: 'SOLO ARROJARON' és el film d'Inauguració de mónFILMAT 2024 (Divendres 14/06-22:00-Plaça Lo Pati). Un film que va causar sensació en el darrer Festival D'A. Un història íntima, amb dos personatges pel delta del Prat del Llobregat, que dialoguen, que repassen allò viscut junts i en la que la música té un paper important. A la projecció comptarem amb 4 convidats: Adrià Pagès (director), Pepa Català (Directora d'Art) i els protagonistes del film: Davy Lyons, Paola Licari. Es tracta d'una opera prima carregada de sensibilitat i poesia per a un retrat generacional íntim i fanstamal.

La segona peli del dia "d'aquí" és 'ELS ENCANTATS" (Divendres 14/06-20:00 A Lo Pati), la nova pel·lícula d'Elena Trapé (directora de 'Las distancias') amb una Laia Costa present en tot el metratge, assumint el paper d'una mare que es divorcia i marxa al poble familiar a 'trobar-se'. Un paisatge menys amable i bucòlic del què sovint trobem en els relats de recerca d'un mateix. Film naturalista, proper, carregat d'emocions.

I la darrera peli del dia, és de lluny, de Colòmbia. 'LA JAURIA' (Divendres 14/06-18:00- A Lo Pati) d'Andrés Ramírez Pulido es va emportar el Premi de la Setmana de la Crítica en el Festival de Cannes de l'any passat. Un film amb atmosfera sofocant, inquietant i pertorbadora; la vida en un centre experimental per a menors. Un thriller carcelari amb tocs masclistes i certa violència. Poc amable però molt interessant.

I ja tindrem enllestit el segon dia de festival ... som a l'Equador però ens queda el gruix de programació.