divendres, 14 de juny del 2024

mónFILMAT 2024 #4: DIA #3: mónFESTIVAL INTERNATIONAL OCEAN FILM TOUR + SESSIO INFANTIL + TIERRA DE NUESTRAS MADRES

 

Penúltim dia de festival i arriba carregat de projeccions des del matí fins a la nit, amb una rematada en un espai de projecció nou: Les Cases d'Alcanar. 

SIROCCO I EL REGNE DELS VENTS. El Festival d'Animació d'Annecy és dels més prestigiosos en cinema d'animació i la peli que podrem veure dissabte al matí es va emportar el Premi del Públic, un bon indicador de que segur que ens agradarà. Es tracta d'un film adreçat a les persones més petites d
e casa, carregat de fantasia, imaginació i emoció. Gràcies a 'Dolços Alemanys' la peli vindrà amb esmorzar. (Dissabte 15/06-12:00-Lo Pati).




HERE El director belga Bas Devos en cada nou film ens retrata un nou fragment de la Vida de Brusel·les. En aquesta proposta ens exposa una 'possible' història d'amor entre un peó de la construcció romanés i una estudiant de doctorat especialitzada en l'estudi de la molsa. Una pel·lícula de poques paraules, imatges poètiques, aires bucòlics per a parlar de la fugacitat de la vida i la fragilitat de l'ésser humà. El film va obtenir el premi FIPRESCI a la Millor Pel·lícula en el darrer Festival de Berlin. (Dissabte 15/06-16:00-Lo Pati). 

TIERRA DE NUESTRAS MADRES. Una de les petites joies d'enguany. Un film de resistència, fins i tot, polític, per a reivindicar la dignitat de la reduïda població d'alguns municipis que es van despoblant per continuar vivint a la seva terra. La directora Liz Lobato (que la tindrem presentant la peli) ha donat veu i presència a Villacañas (província de Toledo) i a les persones que hi habiten. Un film que ha costat 10 anys en poder-se realitzar. Surreal, diferent, irònic, còmic i sensible. No us la podeu perdre. 
(Dissabte 15/06-18:00-Lo Pati)

SOBRE TODO DE NOCHE. El drama dels fills 'robats' durant la dictadura franquista és un tema dolorós i en molts casos no prou visualitzat i destapat. En aquest debut en la direcció de Víctor Iriarte amb guió de la canareva Andrea Queralt ens ofereix un pols interpretatiu entre dos grans actrius de la península ibèrica: Ana Torrent i Lola Dueñas. Una road movie de Madrid a Portugal a la recerca de la veritat... Ens arriba amb el Premi FIPRESCI de la Seminci de Valladolid entre d'altres premis en festivals internacionals. (Dissabte 15/06-20:00-Lo Pati)



mónFESTIVAL: INTERNATIONAL OCEAN FILM TOUR.
El festival convidat d'enguany porta 18 anys de trajectòria amb una tasca de sensibilització medi ambiental incansable. Les seves projeccions van acompanyades de material divulgatiu que pretenen consciència de la situació precària del medi natural, en general, i dels oceans, en particular. Tindrem la presència del dinamitzador i cara visible del festival del Chema Moreno. 
Tindrem foodtruck per a sopar (Dissabte 15/06-22:00-Pl. Sant Pere, Les Cases d'Alcanar)

Un penúltim dia de mónFILMAT ben carregat de propostes...