dimecres, 26 de juny del 2024

'TOTES SOM ORLANDO', PRIDE LA RAPITA AMB EL CINECLUB LA RAPITA



L'Ajuntament de La Ràpita i el CineClub La Ràpita organitzen per aquest divendres 28/06 -Dia Internacional de l'Orgul LGTBIQ+- el Pride La Ràpita amb Cinema, Copes, Dancing i Reivindicació. Li hem posat el títol de TOTES SOM ORLANDO perquè el contingut està centrat en aquest personatge immortal de Virginia Woolf. L'any 1928, la sra. Virginia Woolf escrivia un llibre d'una modernitat que continua vigent a data d'avui: la història d'un jove que viurà mes de 300 anys, naixerà com un nen però un bon dia despertarà com una dona... reflexió contundent al voltant del sexisme, masclisme i sensibilitat trans. El llibre l'heu de llegir, de lectura obligatòria... però per al dijous us hem preparat una aproximació al personatge més cinematogràfica i en sessió doble: un curt de Jordi Crussats i el documental de Paul B. Preciado.

El programa començarà amb la presentació de l'esdeveniment i lectura del manifest (de 21:00 a 21:15). Tot seguit, veurem el curtmetratge adaptació de la història de la sra. Woolf amb presència del repartiment (21:15). L'Orlando (2015) de Jordi Crussats es va emportar 3 premis en el Festival Julius de Vic: Premi del Públic, Premi al Millor Cartell i Premi Orson Welles a la Qualitat Tècnica, un curt que és una regalazo poder-lo veure després de 9 anys de la seva realització en la pantalla gran del Sixto Mir...

Rematarem la nit cinematogràfica Pride La Ràpita amb 'Orlando, mi biografía política' (2023)(21:25) l'interessantíssim documental de Paul B. Preciado que, amb l'excusa del personatge de la Woolf, dóna veu a totes aquelles persones en els que el gènere no ha estat dicotomia, ni rigidesa, tot un manifest polític i necessari per a poder respectar la diversitat.

I acabarem la nit amb música, copes i dancing al hall de l'Auditori Sixto Mir, tindrem menjar, beguda i els Djs John Deere & Les Filles (23:00) ens faran ballar i passar-nos-ho estupendament.

Amics i amigues, un planazo el què us hem preparat la nit del Divendres 28/06 per a celebrar l'Orgull ... Veniu?