dijous, 18 de setembre del 2008

pre-SITGES'08 (1): ESCALFANT MOTORS!!


Amics i amigues, el nostre Festival està escalfant motors per a despegar –mai millor dit, aquest any!- el 2 d’octubre i fins al 12. És el nostre perquè de Festival de Cinema a Catalunya i amb reconeixement internacional no en tenim cap altre ... i l’estimem!
Aquest any arriba a la ‘crisis dels 40’, aquest any toca l’edició número 41 ....
·
El Ciutadà K ha instaurat la tradició familiar d’anar cada any al Festival... i el visitem des de l’any 1990 (ja fa 18 anys!!! Buf, ens fem grans...) ... hi ha gent que fa el Camí de Santiago o va cap a la Meca.... i nosaltres fem romeria cap al Sitges Festival !!
·
D’ell n’anirem parlant, això és una avançament del que ens oferirà el Festival aquest any....
·
El Sitges’08 ve carregat de diversos aniversaris: 40 anys de La Noche de los Muertos Vivientes; 75 anys de King Kong i, sobretot, els 40 anys de 2001: Odisea del Espacio, que és el leitmotiv del festival d’aquest any i en el que s’entregarà al seu director, Stanley Kubrick, el Gran Premi Sitges’08; bé, a ell directament, no, que al cel sigui, se li entregarà a la seva muller....
·
El convidats d’honor d’aquest any són els eterns i genials Monty Phyton i s’entregaran les Màquines del Temps (premi de reconeixement) a Abel Ferrara, John Carpenter i Charlie Kaufman.
·
L’encarregat d’inaugurar el festival serà Alexandre Aja i la seva esperada nova pel·lícula Mirrors, després d’ensenyar-nos el que sap fer a Haute Tension (2003)(vista també a Sitges) i el bon remake de Las Colinas tienen ojos (2006) .... s’espera, doncs, una bona ració de cinema per a estòmacs poc delicats per a obrir el Festival....
·
Altres perles esperades, desitjades i perseguides són, per exemple el nou treball de Brad Anderson (el de Session 9 i el Maquinista): Transsiberian; el debut del guionista ‘marcià’ (amic d’altres marcians com Wes Anderson o Spike Jonze) Michael Kaufman: Synecdoche (estrenada i poc aplaudida a Cannes’08, però) i l’etiquetada com a la pel·lícula més extrema mai filmada (¡toma ya!) -del quasibé debutant- Pascal Laugier: Martyrs.
·
Sí, sí, sí... tenim moltes ganes de Sitges... qui s’apunta????

4 comentaris:

Anònim ha dit...

oh, quin cartell més xulo!!!

que hi haurà la natalie?

bueno, vale, jo sí que m'hi apunto, ciutadà! alguna recomanació??? ja coneix les meues aversions: terror xino macabre i sang i fetge en general.

BON DIA!!!

neska polita ha dit...

bon dia a can ciutadà!!!

la polita creu que no s'apuntarà, que tot això li fa iuiu.

:-S

ara, sí que em faria gràcia veure el john cleese, eh... (però no fan por ni iuiu, no?, els monty phyton)

Ciutadà K ha dit...

Molt dia, senyoretes!!

no tingui pas por, petita polita...
El Festival de Sitges està ple de iuiu, sang i fetges, sí... perquè és de Terror... però també és Fantàstic, així que aquí hi caben coses que no tenen perquè fer iuiu, des el Burton, el Gondry, als dibus o Terry Gilliam i, òbviament, els Monty Phyton: les seves delirades cinematogràfiques han deixat empremta (La Vida de Brian, Los Caballeros de la Mesa Cuadrada,...)

...De recomanacions encara poques perquè el Festival molt previsor no és, la veritat i remeten la programació en el moment que la taquillera entra a la guixeta a vendre entrades...nosaltres anirem, segurament, el capde del 11d'octubre...i el que 'pillem' veure'm!!! Surprise!!

Venga, anímense!!!

Ciutadà K ha dit...

I, no!! crec que la Portman no hi serà... llàstima!