divendres, 27 de febrer del 2009

ESTIC MALALT !!!!

·
·
·
Sí, estic malalt. Una malaltia que fa molts anys que em té 'atrapat'. I no em deixa. No em deixa.
Fins i tot, amb els anys, s'ha fet més forta, s'ha aguditzat.


Porto temps rumiant-hi, buscant un diagnòstic, perseguint una etiqueta que pugui descriure el que em passa, que pugui copsar amb claredat allò que tinc i que les persones que m'envolten em puguin entendre i se'n puguin fer càrrec. Mereixo comprensió i 'carinyo' .... estic malalt...

Després de donar moltes voltes (els psicòlegs ja ho tenim, això!) he arribat a un diagnòstic força encertat: Síndrome de Cinefàgia Consumista i Col·leccionista amb brots de Mitomania.

Sí, és això. Tal cual.
"Síndrome" en tant que es tracta d'un "conjunt simptomàtic amb cert significat".
"Cinefàgia" en tant que sóc capaç d'empassar-me qualsevol cosa, de forma compulsiva, ja sigui cinema d'autor, gore, fantàstic, porno, animació, .... (fins i tot, l'Albert Serra!!) ...
"Consumista" en tant que no em limito només a 'empassar' sinó a la necessitat de tenir-lo, de tocar-lo... res de tecnologia P2P... comprat, adquirit...
"Col·leccionista" en tant que valorem i perseguim les edicions especials, com més DVD millor... 2, 3, 4 ... molts, més !!!
"brots de mitomania" en tant que sovint necessito adquirir alguna cosa perquè és del director que és, i punt! és igual si aquesta és dolenta i no està a l'alçada d'altres produccions seves, és seu, no??? doncs ho volem!!!

Aquest quadre clínic té moltes conseqüències, eh? moltes!. Provoca que hagi dissenyat una base de dades amb Access on -des de 1997- enregistro tots els VHS o DVD que gravo o adquireixo (a més dels llibres... però aquest és un altre tema...). En aquests moments disposo de 1.510 registres en la base de dades, amb films que van des de 1915 a 2008.... sí, podria muntar un videoclub si no fos perquè pateixo molt quan deixo alguna cosa... (els que tenim aquesta malaltia ja ho tenim això !).

El Síndrome provoca tenir (perquè la necessitava!!!!) la maleta Blade Runner que veieu a la fotografia: 5 DVD, material gràfic, la nau de joguina,.... IM-PRES-SIO-NANT!!!. Provoca tenir l'edició especial del Sol del Membrillo o Cronos de 2 DVD; el Mago de Oz, The Host, La Habitación del Pánico, El Pianista, Re-animator totes amb 3 DVD o 'Agárrame a esos fantasmas' del Peter Jackson de 4 DVD, les versions exteses de El Señor de los Anillos, el Padrino amb 5 DVD o 'la Caja Dorada. Edició definitiva de Twin Peaks' o Superman Ultimate Collection de 13 DVDs!!!!... i la darrera compra: les edicions especials de 'Alas de Mariposa' y 'La Madre Muerta' les obres mestres de Juanma Bajo Ulloa abans de perdre's irremediablement... les tenia gravades en VHS i no existia l'edició en DVD, però recentment l'han llençat en una edició de 3 DVD cada una: audiocomentaris, curtmetratges... i la Banda Sonora!!!!! (una perla de Bingen Mendizábal)... ho havia de tenir... ho necessitava... ho podeu entendre???? ... si realment m'estimeu, regaleu-me una edició especial... és igual de què???



Què? Com ho veieu?
'¿es grave, doctor?'
·
·

14 comentaris:

Laura ha dit...

no és greu, ciutadà, no pateixi. pitjor seria, per exemple, comprar-se tots els cd de toootes les gales d'operación triunfo (hi ha gent que ho fa, cregui'm).

mon pare també ho fa, però ell ho fa amb l'excel, no amb l'access. i s'apunta què li ha semblat la peli: trepidante ("speed"), humor social (les del cantinflas), "muy mala" (qualsevol de la bullock). i llavors li diem: "si es tan mala, ¿por qué la guardas?". un dia vam veure que llençava un cd a la basura "para que no se me ocurra nunca volver a verla". era una peli de la bullock.

per què s'ha perdut el director d'alas de mariposa? jo la vaig veure fa mooolts anys. recordo l'escena de la nena i el coixí. l'altra no l'he vista. què més ha fet, aquest senyor?

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

Ciutadà K ha dit...

OH, Polita, gràcies... em deixa més tranquil, eh?? no serà psicòloga, vosté???

Ui, el seu pare em cau bé, eh??? i estic totalment d'acord amb ell; de fet, jo no tinc CAP peli de la Bullock, ni una!!! també li té mania a la Julia Roberts??? i a la Meg Ryan??? i? i?? sí, senyores i senyors, no ho soportem tot, la cinefàgia té un límit... El que comenta d'OT és molt pitjor, i tant! no compari!!

El sr. Bajo Ulloa ha fet poques pelis: Alas de Mariposa (1991)que guanyà el Goya a la millor direcció novell; La Madre MUerta (1993)... i amb Airbag (1997), horrosa, tot i l'èxit de taquilla que rebé....la següent i última: Frágil (2004)... i molt clips per a: Joaquín Sabina, Los Enemigos, Barricada, Su Ta Gar, Golpes Bajos, Distrito 14, Pablo Carbonell ... Jo crec que amb Airbag no sé si per la 'coca' o què... però se li espatllà alguna cosa!!!

Bon dia Polita !!

Anònim ha dit...

ai, ciutadà, pos a mi m'ha fet patir. tant tant que no he pogut ni acabar de llegir el post. però ho faré, l'hi prometo! i l'estimem, això sempre!!! i té tot el meu carinyo, ja ho sap.

i una pregunta: vol dir que alimentar aquest virus que el posseeix és una prova d'amor? no s'estimaria més un val per a un spa? ;)

BON DIA AGAIN!!!

Ciutadà K ha dit...

mmmmh! un spa? que em nota tens??

també m'està bé, també, un spa... és que jo sóc molt agrait amb els regals... si m'estima tant a veure quan em regala l'edició especial de Reservoir Dogs del Tarantino

:P

gràcies !!!!

Laura ha dit...

"airbag", és veritat! a mi em va agradar! un dia podria dedicar-li un post a l'alberto san juan. ens agrada molt!

Carolina ha dit...

No pateixi, no pateixi, que tots estem més o menys igual, tot i que potser no en aquest grau... que no escrivim només posts de cine, no vol dir que no tinguem problemes de dependència cinèfil·la. L'estimem igual, senyor ciutadà.

Carolina ha dit...

ciutadà, hi ha sanitat pública i ensenyament públic. Els universitaris poden demanar ajut a l'estat, i cobrar SU, que són uns 700 euros al mes abans d'impostos. Amb aquestes peles i una feina de 10 hores a la setmana, viuen millor que jo, ja li dic.
Les baixes maternals són d'un any, i l'estat dóna diners als pares cada mes, fins que els fills tenen 18 anys. Mmmmm, què més vol saber?

Ciutadà K ha dit...

Ai, quin susto!! ja vinc jo a casa seva no es preocupi ....

Per cert, amb el panorama que m'explica, el tòpic escandinau té plena vigència... fèu-nos lloc que venim!!

:P

Anònim ha dit...

Aquesta malaltia es greu!
Que ningu l'enganyi Ciutada!!!!
No cap a casa!!!!
Si no li regalen un Dvd, al reis o al seu aniversari es com si no estes complet el regal!!!
Li passa la seva malaltia als seus fills!!!!
I aprofita qualsevol ocasio per ampliar la seva malatia!!!
Em regala a mi Dvd que voste vol tenir!!!!( que m'agraden)
I amb els nens fa el mateix!!!
Es client VIP de la llibreria!!!!!
No es pot anar a BCN sense passar per un Fnac, anem a Paris i busaca l'Fnac!!!
I els forats negres... que em diu dels forats negres....
Jo crec que hauria d'anar a terapia de grup!!!

Anònim ha dit...

Aquesta malaltia es greu!
Que ningu l'enganyi Ciutada!!!!
No cap a casa!!!!
Si no li regalen un Dvd, al reis o al seu aniversari es com si no estes complet el regal!!!
Li passa la seva malaltia als seus fills!!!!
I aprofita qualsevol ocasio per ampliar la seva malatia!!!
Em regala a mi Dvd que voste vol tenir!!!!( que m'agraden)
I amb els nens fa el mateix!!!
Es client VIP de la llibreria!!!!!
No es pot anar a BCN sense passar per un Fnac, anem a Paris i busaca l'Fnac!!!
I els forats negres... que em diu dels forats negres....
Jo crec que hauria d'anar a terapia de grup!!!

Ciutadà K ha dit...

Hala, hala... sí, dos cops per a que quedi més clar!!! què exagerada, no??

... por cierto, señorita, cálmese!!, éste blog tiene el derecho de admisión, eh???

¡¡¡ QUE-LO-SE-PA!!!!!

:P

Anònim ha dit...

Guapo!!!!!!!!!

Ciutadà K ha dit...

Ah!! Vale!

llavors em compraràs l'edició especial de 'Rec', no???

per faaaaa...

:)

Anònim ha dit...

Ja ho vorem t'has de portar molt be!!!