dimarts, 2 de juny del 2009

SRA. MARIA AMELIA LOPEZ SOLIÑO

O L’ÀVIA BLOGGER
·
Maria Amelia López Soliño, de 98 anys, fa un parell de setmanes va morir.... era una senyora que havia nascut a Muxía (A Coruña) –el poble del Prestige- però vivia a Cambados (Pontevedra), a casa d’un nét.... La sra. López Soliño feia 3 anys que havia descobert Internet, gràcies a que aquest nét li va fer un regal ben curiós: un blog, amb un títol tan explícit com: “A mis 95 años”.... el virus blogaire ja s’havia introduït en l’àvia i no l’abandonaria (com a tants de nosaltres!)... “Es un invento bárbaro, sobre todo para las personas mayores”.
·

A mis 95 años / 95 years old blogger
23/12/2006 - Amigos de Internet, hoy cumplo 95 años. Me llamo María Amelia y nací en Muxía (A Coruña) el 23 de Diciembre de 1911. Hoy es mi cumpleaños y mi nieto como es muy cutre me regalo un blog. Espero poder escribir mucho y contaros las vivencias de una señora de mi edad. -- (My friends in Internet, today I am 95 years old. My name is Amelia and I was born in Muxía (A Coruña - Spain) on December the 23rd of 1911. Today it's my birthday and my grandson, who is very stingy, gave me a blog.)
·
El seu blog ha rebut un milió i mig de visitants (que es diu ràpid!) i el 2007 rebé el premi BOB’s, de la televisió pública alemanya, al millor blog en espanyol.... el que pretenia ser un regal innocent d’un nét cap la seva àvia per a distreure-la, s’acabà convertint un autèntic fenomen cibernàutic.
·
El seu blog era un cant a la vida mitjançant els retalls de vida, els records, les vivències d’una persona que ha viscut gairebé un segle, en els seus post (al principi, escrits; en els darrers temps, en arxius de veu) ens parlava de la seva infantesa, juventud, sobre els temps de la República, sobre el què significa ser vell en els nostres temps.... tota una Història de Vida feta blog....”Con internet me distraigo y hasta me encuentro mejor. Es como si tuviese un amigo con el que converso. En mi habitación, me parece que estoy encerrada en un convento, pero con el blog me olvido de la enfermedad”.
·
El febrer passat va descobrir el Facebook en el que hi tenia 461 amics, on impulsava el grup ‘Ancianos en Acción’.
·
Se’ns ha mort la iaia, la iaia d’internet, l’àvia blogera....
·
El seu darrer post, del dia 11 de març, diu:
si ahora siento morirme es por dejaer el inter... Bueno, por dejar los míos y por dejar el internet, que es lo que más me entretiene. Hasta en cama pienso en él
·

... la seva tasca flotarà eternament en la blogsfera, que és com morir una mica menys...

·

4 comentaris:

Laura ha dit...

ai, la ciberiaia...

Nur ha dit...

Fa gracia, aquesta senyora, jo crec que molts d'avis l'haurien d'imitar, s'ho passarien en grande, el facebook, es radiopatio total!!!!

Ciutadà K ha dit...

del facebook en va disfrutar poc, pobreta.... :(

Carolina ha dit...

the power of the net!